2024-07-25
之前几次觉得呢间店啲蛋糕真系几好食,价钱又唔太贵,晚上同朋友食生日饭想再帮衬多次订个蛋糕。当日早上致电问店员查询可以供预留订购蛋糕之款式,之后店员求就其离远隔住块玻璃影咗张 out-focus 照片WhatsApp 过嚟,睇到好辛苦至估到系咩蛋糕,确定要订𠮶款后店员就话要尽快俾钱,呢个都明白,唔俾钱就就冇得预留呢个款,过数付款同时指示店员要师傅写一个 “Happy Birthday to XXX” 的牌放上去,当时店员应承话可以。黄昏到店拎蛋糕时候,明白当时放工时分比较客多,我去到时候一位店员叫我稍等,解释因为师傅漏咗冇写字,依家搞紧,之后就等咗差唔多成十分钟,蛋糕上写咗个生日字牌出嚟觉得唔似系西饼师傅写(字体唔靓),后来追问之下原来师傅一早已收工,店员态度又敷衍,当时真系好㷫,我话根本你地冇做到,依家先至求其揾个同事写。但系已经俾钱,加上时间紧逼赶住走,想退货唔要都唔得!日后未必再帮衬!