2021-12-11
去开太古同个客开会, 所以就顺理成章约左个系附近返工既朋友食饭我想食D中式类既野, 行过见到有间叫走青咁得意既餐厅, 原来食得点心, 粥面果D传统中式食物, 几岩我地, 就走左入去入面既装修有少少日式既中式装修, 几有艺术味道, 而且坐得好舒服, 几岩倾计虾饺-$58虾饺皮做到晶莹剔透, 而加上虾都几多, 而且弹牙, 加埋有少少笋做配搭, 提升左虾饺味道既层次烧卖-$58D个当然系另一个必点的, 大大旧猪肉馅上面铺左只虾, 再加左蟹籽增加口感, 食完大满足!虾肠-$68肠粉皮薄得黎几有咬口, D个功夫位做得唔错, 入面都有唔少虾, 加少少辣椒更能吊起成个味道!艇仔粥-$72D个粥系劲多料, 就算每啖都放好多料入口, 仍然仲系好多料, 特别系鱿鱼真系不计成本咁落, D个好抵食呀, 同一般既粥店的确系有分别的虾籽云吞捞面-$76个生面系劲弹牙的, 云吞都好好味, 但亮点系真系不计成本咁劲落虾籽比我地食, 鲜味,口感都会高左一个层次芝麻卷-$48以前D人叫D个做菲林, 因为真系好似, D个菲林, 芝麻味浓, 而且唔会过甜, 够弹牙, 做甜品系一流之选雪糕红豆冰-$42红豆好大粒, 又多, 又
我想食D中式类既野, 行过见到有间叫走青咁得意既餐厅,
虾饺-$58
烧卖-$58
虾肠-$68
艇仔粥-$72
虾籽云吞捞面-$76
芝麻卷-$48
雪糕红豆冰-$42
红豆好大粒, 又多, 又甜, D个食完一堆热野后饮真系透心凉
生姜蜜-$38
系香港饮过有关姜既野黎讲, D个肯定系最浓姜味既头几位, 好养生咁, 姜粉真系必试
总结, 所有野我估都系即叫即蒸, 因为上枱都够热, 够热真系好重要! 我地都觉得整体唔错, 值得一试!