2018-09-21
上星期同男友去咗个好酒吧,觉得酒吧食dinner几有feel,所以前日又去酒吧试下!呢间系我喺ig度睇朋友打overcooked既post无意间发现既Bar~ 🤣 因为呢间bar系电竞同酒吧crossover,几创新,加上我既好奇心🙈 所以就说服咗我男友一齐黎!一入去,迎面系一个好大既bar枱,几high class!! 再黎就系墙上都系电视机播住电动同一啲球类节目,已经几好feel!如果上次去果间就卖食物同气氛,呢间就系应该系。。。玩乐同可以同人交流既,终于明点解叫擂台啦🤣男友眼都发光,佢打开机铺既机,见到有,又有PS4,Switch,正der!!!店员好好,见我地迷咗,带我地入座👍🏻 Menu选择唔算多,但我地都系跟上次份量叫,四款食物2杯酒先讲佢既signature cocktail樱花醉!其实佢个signature list都好想试🤣 因为啲名都好搞笑👇🏻👇🏻樱花醉一到,我就已经狂影相~ 佢好似占卜个球咁,好型!粉红色好吸精,一啖饮落去都几重酒味🙈 不过越饮越好饮,唔系好酒嘅我,以为自己会饮唔落,但佢味道系愈饮,愈惯愈柔和同愈饮愈易入口,几特别👍🏻 饮到最后会觉得唔够饮😂男友既
男友既mojito就拣荔枝味,我不嬲都觉得mojito好味既,但拣左既荔枝味令味道饮落更清新,感觉好健康,男友都俾手指公👍🏻
到食物,有啲惊喜,呢间质素都几高😱
我既至爱系 北海道带子刺身配黑松露杂菇忌廉扁意粉!
好好味👍🏻 一上枱就 “哗” 左一下,外观好靓🙈 仲好惊影得唔靓😅 好重黑松露味!杂菇好多,溶落忌廉汁度,好入味; 带子放喺上面,冇俾忌廉味搅和,见到有轻轻烧过既带子好鲜甜好香,而扁意粉软身,完全唔硬又冇粉感,加上忌廉唔结身又足味~ 配合之下,成碟野好到味,高级feel又唔流,冇违和左,真系必叫👍🏻❤️
男友既至爱就系 日式广岛蚝!
我初时以为系生蚝,点知原来佢叫咗炸蚝! 试咗一啖,外层够脆,唔算好厚,冇粉感仲几香口;蚝好大只,完全冇腥味,点酱食冇得顶,可惜我只系食到两件,男友喺我挂住影其他食物期间已经食晒🤦🏻♀️ OMG 嬲到我呢
另外仲有泰式烧安格斯牛肉,同花雕醉鸡翼
我都系第一次食泰式嘅安格斯,牛肉一咬就开,熟度煮得啱啱好,不过我都系唔系好习惯点泰式酱既味,但系几特别既~
本身以为醉鸡翼系重酒味,但系发觉ff错咗,唔重酒味之余,佢嘅皮同肉都好嫩~ 啲酒味渗入咗鸡翼,所以感觉鸡翼好香,食落去好滑,回味感强,会想追住食😂😍
男友食到咁上下,加上店员间唔中提醒下有娱乐设施🤣,佢终于忍唔住,自己走咗去打机!好有feel😎 👉🏻除左要上电竞舞台玩之外,酒吧嘅音响系统超正,佢打自己至爱的拳王同龙珠,音响爽到真系好似拳拳到肉咁,咁岩又有客人同佢玩下,又多个机友🤣 我见仲有Mario kart同Fifa对战,加上之前朋友黎过玩overcooked 2,啲game都新新地👍🏻
我哋玩左三个钟先走😏 整体来讲,感觉几正~电竞加酒吧真系好有创意,系位置偏僻少少!不过我男友影咗相俾佢啲兄弟睇,已经即刻约咗下次嚟!我自己就钟意呢度嘅嘢食,高级feel有水准正常价钱,最紧要几好味👍🏻 真系可以当高级餐厅咁食晚餐都得😂 男友就钟意气氛同可以一班人轻松下嘅感觉🤷🏻♀️ 又食又饮又玩~