2022-09-16
🌟小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅 🌟呢间餐厅都系朋友介绍🙌🏻话超级抵食,咁我就梗系急急脚去试吓😎睇吓有乜嘢咁有料到。咁佢有几款唔同嘅蒸气火锅套餐可以拣💁🏻♀️就按人头收费。📋$398/位 海鲜蒸锅套餐parco发板餐▫️餐前小食 - 荞头、炸豌豆。🔅刺身拼盘🍣- 三文鱼腩,吞拿鱼腩,帆立贝,希灵鱼,北极贝,象拔蚌。刺身全部都好新鲜👍🏻 象拔蚌最惊喜💕口感非常爽脆,味道鲜甜。🔅避风塘鲜鱿🦑 -炒得好有镬气,鱿鱼食落口弹牙惹味👍🏻🔅八款时令海鲜:▫️龙虾🦞 -使用蒜蓉调味提鲜,龙虾肉厚身饱满,入口好鲜味多汁,肉质紧致👍🏻👍🏻▫️赖尿虾 -上台𠮶阵仲好精神😂扎扎跳。赖尿虾好大只🙌🏻有我两个手掌咁大👍🏻▫️海虾🦐 -个头不大,但食落去好鲜甜。▫️马友鱼🐠 -鱼肉嫩滑,好重鱼脂香味,基本上冇乜骨。▫️南非鲍鱼 -事先经过处理,刷得好干净。肉质弹牙爽口。▫️蒜蓉粉丝蒸元贝 -大大粒元贝配上粉丝和蒜蓉。元贝好厚身,粉丝吸收左元贝的鲜味再加上满满嘅蒜蓉,冇得输🤤▫️蛏子皇 -又系大大只,鲜味十足▫️沙白蚬 -好鲜甜👍🏻👍🏻▫️蚝🦪 -开壳𠮶阵保留左原有嘅水份,鲜味十足👍🏻👍🏻蚝肉都厚身。🔅四款时蔬▫️南瓜▫️粟米▫️芋头▫️胜瓜
🌟小渔港海鲜舫 鲜蒸‧鲜味火锅 🌟
📋$398/位 海鲜蒸锅套餐parco发板餐
▫️餐前小食 - 荞头、炸豌豆。
🔅八款时令海鲜:
▫️ 赖尿虾 -上台𠮶阵仲好精神😂扎扎跳。赖尿虾好大只🙌🏻有我两个手掌咁大👍🏻
▫️海虾🦐 -个头不大,但食落去好鲜甜。
▫️马友鱼🐠 -鱼肉嫩滑,好重鱼脂香味,基本上冇乜骨。
▫️南非鲍鱼 -事先经过处理,刷得好干净。肉质弹牙爽口。
▫️蛏子皇 -又系大大只,鲜味十足
▫️沙白蚬 -好鲜甜👍🏻👍🏻
🔅四款时蔬
▫️南瓜
▫️粟米
▫️芋头
▫️胜瓜
🔅主食 -虫草花蒸鸡(乌冬)
时蔬系同埋个主食一齐攞去蒸,鸡肉柔嫩肥美,乌冬吸收晒鸡油同虫草花嘅精华,好好味!!
🔅海鲜粥(挂住食已经唔记得影相😭) -粥底会加入猪骨,龙虾头一齐去煮,因为由一开始食就已经煮紧,蒸紧嘅海鲜嘅汁水会滴落煲底,所以个粥充满各款海鲜精华,口感鲜甜。
🔅甜品 -黑糖红豆糕 食落去烟烟韧韧,不会太甜👍🏻
💁🏻♀️ 全波食材都好新鲜、优质,基本上就系原汁原味攞去蒸,去食食材本身嘅鲜味👍🏻👍🏻
💘咁呢个价钱可以食到咁高质嘅嘢,包你一定食到饱饱走😂最后𠮶个海鲜粥系外卖返屋企。真系好推介❣️
🏘 餐厅干净企理、坐得舒服。
💰星期一至四 免加一 免茶位 免小食
(建议大家星期一至四去食,平好多)
❗8:30去到已经坐满晒🙌🏻好彩我都系提早book定位😂建议大家想食最好book 定位先🫰🏻
🤵🏻🤵🏻♀️:姨姨服务好好,会帮一直我哋蒸嘢食。枱面设有铰剪等工具,供顾客拆壳食海鲜。