2007-09-07 213 浏览
上一次上去饮自己酒, 食佢既野, 俾左好多意见...爱之深, 责之切, 有一个咁好既idea, 真系想佢好, 所以今次约左个fine dinning grade既restaurant manager去, 希望可以帮到佢, 去到叫左两杯whisky soda, 出事啦....杯野只有水同soda味, 系完全无酒味, 即系叫果个19老板埋黎投诉, 佢唔识做换过杯不止, 仲话"佢地之前都唔系咁, 唔知点解今日会系咁.......都算, 你下次做好d...跟住叫我既朋友过料俾佢, 而我..就饮水算啦....埋单果时, 佢话打8...9折俾我, 打折都讲到咁, 俾张100蚊纸佢, 找返14.5俾我.....e?又话打折?点解仲贵左既? 以后bad list呢间店, 亦不打算将呢件事讲出黎...点解?教而不善, 仲要变本加厉, 你话下次再上去会点呢??咁为何今日要讲呢件事出黎呢? 就系呢个19老板系某网站开post讲佢间野, 有d人都好肯比意见, 点知佢唔认错不止, 仲要话人地错, 而我亦决定将佢既善行讲左好黎, 包括:1. 剥削员工: 比$17/hr d 小妹妹...虽然系你情我愿, 不过借呢班

包括:
1. 剥削员工: 比$17/hr d 小妹妹...虽然系你情我愿, 不过借呢班小妹妹黎揾钱, 又唔识教佢地做野, 浪费佢地既时间

2.制作如垃圾:佢所做既出品, 真系垃圾,我食佢既野唔多, 只有几样, 不过无一样入得口

3.乱收费: 我第一次去, 佢话送小食俾我, 点知到最后系收钱既(呢个小食系menu无,亦唔知价钱), 呢样野我上次无讲,今次既然要讲,就讲埋出黎, 仲要收得好离谱, 讲紧既系3蚊鸡串收我30蚊(7-11有得卖果d炭烧鸡串) , 仲有既系明明menu写住38@, 我叫左两杯, 埋单无折无加一系76, 点知最后佢收我85.5

唯一可取既系佢地既waitress,虽然做得好差, 不过诚意可加,只系入错地方,如果有一个好既老板,相信佢地可以做得更好

总结系, 呢间野唔系去唔过,而系一定唔好去,去左你一定后悔!!!!