与四季品牌连结真系耻辱! NOI系米芝莲二星餐厅,无论是食物同服务都强差人意! 主菜选择:pigeon 乳鸽系唯一主菜选项,我地其中一个人唔食乳鸽,所以工作人员提议升级到A5和牛,我地有担心过A5牛会太肥,但工作人员话唔会。因为冇其他选项所以只有接受,然而,事实系(如图)A5 和牛几乎系纯脂肪,我地甚至不能够食多过一啖。 客服:当我地第一次向工作人员问上述问题,佢哋首先解释这是A5和牛,所以有脂肪肥是正常的! (我想知道为什么当一开头问时就不这样如实反映,而是说唔会?)。 因为完全不满意佢哋嘅解释,希望佢哋有其他方案。然后,经理再比同样解释,但这次佢哋愿意为升级的A5和牛减价一半 (从 upgrade price $500 减到 $250 ),经理说this is the best offer they can do, can we move forward to next dish🤯. 作为一间米芝莲餐厅,喺生日客人面前说 discount for the terrible dish系最佳方案?这是一个非常尴尬的时刻!即使在多次要求解决方案后,最后他们用鱼代替主菜。整体食物质素, 唔
与四季品牌连结真系耻辱!

NOI系米芝莲二星餐厅,无论是食物同服务都强差人意!

即使在多次要求解决方案后,最后他们用鱼代替主菜。

整体食物质素, 唔系过咸就劲淡, 个甜品系鱼子酱bbq sauce 配雪糕?其实有冇甘奇怪嘅配搭?

另外,呢位经理不断系我地坐既 chef counter table倒酒,但d酒唔系倒俾我哋嘅,极度骚扰! 去过咁多间米芝莲餐厅, 奇怪在呢一间餐厅, 倒酒唔喺喺客人面前, 真系第一次见! 其实都仲有好多冇人坐嘅枱,应该安排我们坐其他枱或工作人员尝试用另一个地方去倒酒。

我只希望一餐米芝莲体验的生日饭唔好有呢啲甘差既服务同骚扰。
呢啲酒唔系我嘅
完全肥膏
鱼子酱  bbq  sauce  雪糕?