2011-01-10 96 浏览
因好友生日, 佢又想食片皮鸭, 就上OPENRICE SEARCH到呢间, 一早BOOK左枱, 所以唔洗等位~我地点左个4人北京填鸭餐, 再加左羊肉饺&叉子饼4人餐: 三丝粉皮, 赛旁蟹, 菜肉饺, 葱爆牛肉, 片皮鸭, 鸭架汤, 甜品(高力荳沙) 味道OK~ 但D粉皮好厚~ 饺真系好味啊~ 羊肉饺都好好味, 都有少少羊稣味~ 冇乜特别~ 葱爆牛肉, 唔明点解有D橙橙地色, 食得出牛肉系有松肉粉整林, 我觉得麻麻地叉子饼, 唔够松脆, 个底有少少林~ 主角到, 片皮鸭果然好味, 我地见到个伯伯WAITER, 一晚都片左劲多只鸭, 唔洗点望都狂片到, 劲~ 其实食物/味道, 都唔系话非常好味, 但见到个个WAITER/WAITRESS都已经上年纪的伯伯婶婶, 个环境怀旧感觉令人好满足~

我地点左个4人北京填鸭餐, 再加左羊肉饺&叉子饼
三丝粉皮
味道OK~ 但D粉皮好厚~
菜肉饺
饺真系好味啊~ 羊肉饺都好好味, 都有少少羊稣味~
赛旁蟹
冇乜特别~
葱爆牛肉 & 叉子饼
叉子饼, 唔够松脆, 个底有少少林~
片皮鸭
好怀旧啊~