2022-04-10
身边有好多朋友试过后街牛扒都极力推介,上网又睇到可以book位就决定嚟试试。当日我哋叫咗2款lunch set,套餐包头盘、沙律、是日餐汤(蘑菇汤)、面包同是日甜品(Macaroon)。🦀意大利黑松露苏格兰蟹肉蟹皇扁意粉($320)我终于明白点解明明餐厅主打牛扒但好多人都推荐呢个蟹意粉,因为真系好好食!😍 一上枱我净系见到满满嘅黑松露蟹肉蟹黄酱铺满成个碟,完全盖过晒啲意粉🤤食落去蟹膏香味就喺口腔入面散开,每条意粉都挂满酱汁同蟹肉,每⼀啖都系幸福嘅感觉🥰神秘牛扒 ($460)我同朋友好奇心驱使下就叫咗神秘牛扒,但我哋都唔记得咗个名😂🥲牛扒虽然肉味浓,但可能medium rare啲肉太生实在好难咬😅 不过值得一赞系牛扒外皮有烧过,所以焦香香脆。跟配嘅法式忌廉牛油薯蓉都算绵滑,餐红酒朋友饮咗一啖就冇饮。下次我都系会乖乖地拣返自己知道系咩嘅牛扒可能会好啲🤣
🦀意大利黑松露苏格兰蟹肉蟹皇扁意粉($320)
神秘牛扒 ($460)