今日生日, 谂唔到同女友出边度食饭,想起之前情人节买了几间团购得来的餐厅,所以打电话去问一下, 可唔可以而家订位食饭,七点半打去, 餐厅回覆6:00pm – 8:00pm为第一节,8:30pm - 10:30pm为第二节,咁就再问可唔可以而家订8:30pm那一节呢,因为团购写了的条款要三日前订位, 同埋咁急惊无位,餐厅的人谂左几秒回覆, 都可以的, 你8:30pm过o黎啦,心谂真的好彩, 咁都订到, 去到先知领左o野,餐厅位置唔太理想, 无问题,食物好食就几远都会有人暮名而来,入到餐厅, 都有几枱客, 以为第一节完左, 第二节刚开始所以无咩人,点知我和女友就系当日最后的客人, 咁餐厅覆我电话时就唔好扮哂多客咁话 "都可以的, 你8:30pm过o黎啦,",坐低之后有个我谂系经理的人serve我地,都算专业, 问我地要咩, 一d团购餐的指定动作, 好快来了沙律,汤和生蚝, 算是不错,再给我可以任食的刺身order纸, (其实串烧都系可以任食的, 但佢地无比我)落单之后, 主菜到了, 是牛扒和香草鸡, 牛扒不错, 香草鸡就不太好,主菜吃完了, 可以走了吗, 离谱的事发生了,刺身order了2
今日生日, 谂唔到同女友出边度食饭,
想起之前情人节买了几间团购得来的餐厅,
所以打电话去问一下, 可唔可以而家订位食饭,
8:30pm - 10:30pm为第二节,
咁就再问可唔可以而家订8:30pm那一节呢,
因为团购写了的条款要三日前订位, 同埋咁急惊无位,
心谂真的好彩, 咁都订到, 去到先知领左o野,
餐厅位置唔太理想, 无问题,
食物好食就几远都会有人暮名而来,
坐低之后有个我谂系经理的人serve我地,
都算专业, 问我地要咩, 一d团购餐的指定动作,
好快来了沙律,汤和生蚝, 算是不错,
主菜吃完了, 可以走了吗, 离谱的事发生了,
刺身order了20分钟才到, 刚开始溶雪吗?, 串烧要问佢先比order纸, order后又要等20分钟,
话未开炉, 话得两个人做野, 刚刚先完第一节, 第二节竟然未开炉同所有刺身未溶雪,
第一次食刺身要等20分钟, 非常唔专业.
当时还有其他手持团购的客人作出对餐厅的不满,
侍应不了了之, 还在其他客人面前高声讨论, 实在不能接受,
最后所有任食的东西都无再order了, 因为不太好吃, 再加上侍应待客的态度,
令我和女友连甜品和饮品都没order就离开了.

位置唔得, 食物一般, 态度奇差, 祝餐厅好运
2012-02-16
庆祝纪念