喺佐敦返工,由于要睇铺,所以比较难去揾一间好食嘅又肯帮手预先整好俾我外卖自取嘅餐厅。咁啱见到原黎附近有间评价唔错嘅拉面店,一于去试下!由于本人好中意食肉,所以叫左碗特盛叉烧拉面再加蛋,外卖带走,盛惠HKD$115价钱中上可以接受,最紧要系quality!等左10分钟已经可以拎,拿拿林跑返铺头开餐!可惜一返到去有客,又要等多10分钟先开餐,本身都心知不妙,隔左咁多可能D面都缩晒店家好细心咁将汤同面分开包装,打开个汤仲暖嘅。饮左一啖汤,jesus! 汤唔油,猪骨味重又唔咸。面可能因为中间等待时间长所以变得有小小干身同小小硬,将汤倒落去面度,再食一块叉烧,jesus!其实我好憎食到肥肉但对呢个叉烧完全唔抗拒!入.口.即.溶啲肥膏就连我叫港式叉烧都一定要坎肥嘅人都接受到!太激动喇我!我谂我真系会饮晒啲汤,希望佢地可以永远都keep住呢个水准!顺带一提,大家唔洗因为价钱唔太平民而唔去食叉烧。因为佢地有下午茶餐 15:00-18:00 HKD$50 食到叉烧面加汽水~我应该会叫佢地外卖一段长时间~哈哈!打扰晒~

价钱中上可以接受,最紧要系quality!

等左10分钟已经可以拎,拿拿林跑返铺头开餐!

可惜一返到去有客,又要等多10分钟先开餐,
本身都心知不妙,隔左咁多可能D面都缩晒
店家好细心咁将汤同面分开包装,打开个汤仲暖嘅。

饮左一啖汤,jesus! 汤唔油,猪骨味重又唔咸。
其实我好憎食到肥肉但对呢个叉烧完全唔抗拒!
入.口.即.溶
啲肥膏就连我叫港式叉烧都一定要坎肥嘅人都接受到!
太激动喇我!

顺带一提,大家唔洗因为价钱唔太平民而唔去食叉烧。
我应该会叫佢地外卖一段长时间~哈哈!打扰晒~
叉烧拉面
2019-09-24
10 分钟 (外卖自取)
叉烧拉面
  • 叉烧叉烧叉烧!!!!!