2022-12-29 108 浏览
之前都嚟过一次呢间彷韩国街头嘅餐厅🇰🇷装修真系好有心思 好靓劲有feel🥳今次又嚟止下旅行瘾🧳.📌前菜大豆芽个味比较淡 泡菜酸辣味好够 好开胃🌶️食晒可以refill架♾️.📌卜卜脆炒猪软骨拼拳头饭 $138猪软骨切到细细块 好似猪肉片咁 软骨位超爽脆 连埋啲肉一齐食 劲有口感🐷椰菜, 红萝卜同猪肉都炒得好香 好入味🥬🥕啖啖酱油甜味🍶拳头饭大大粒 链得几实净 所以好饱肚🤰🏻饭比较黏 不过唔算好湿 带点烟韧 都有咬口🍙捞左啲紫菜碎同芝麻入去 都几香口 如果麻油味再浓啲就更好😝但配菜同肉都偏浓味 所以加埋饭食 就啱啱好🙌🏻.📌薯仔煎饼 $78见好多人都推介 个人就觉得普通🥺口感味道好单一 就净系面粉同薯仔🥔薯仔虽然系切咗一条条 但系冇人地讲嘅爽口感觉 都系好淋🙈好彩佢有啲洋葱丝 多番啲清甜味同咬口🧅最钟意系佢个酸汁 我成块浸入去食 成件事升华左 即刻冇咁dry😎我都系会钟意食番泡菜/海鲜煎饼🤣.📌自选拉面 $58可以拣一款配料 我就拣左芝士🧀呢款都很一般 朋友话自己整都得 又真🥲确实唔抵食 但佢绝对系饱肚之选😌佢就系想像到嘅辛辣面再加芝士🍜不过芝士都唔hea嘅 系mozzarella + ch

📌前菜
前菜

📌卜卜脆炒猪软骨拼拳头饭 $138

📌薯仔煎饼 $78

📌自选拉面 $58
可以拣一款配料 我就拣左芝士🧀呢款都很一般 朋友话自己整都得 又真🥲确实唔抵食 但佢绝对系饱肚之选😌佢就系想像到嘅辛辣面再加芝士🍜不过芝士都唔hea嘅 系mozzarella + cheddar cheese🫕 有拉丝得嚟 又食到咸香味😆仲有火枪烧过 所以带微炙烧香🔥
自选拉面
但其实芝士份量唔多 面饼好大 捞匀其实芝士就消失得七七八八了~同埋个汤都几多 唔食快啲 个面就会浸腍晒💦
前菜