2011-12-18
正常返工食午饭只有一个钟,但呢一餐食得真系特别耐。唔系话佢上菜慢,而系一齐食饭既人都倾得好开怀,优雅既环境加上精美既菜色,过左少少钟数系在所难免既,不过就有一种心慌慌感觉,因为有个会企系门口等你返既上司嘛>.<黑麦平时一定要预早订位,今次即日12点book 1点,又好彩有位㖞午餐有6款拣,定价由$88- $158,三个人点左三个唔同既餐。牛柳餐、烧鸡配薯蓉、意大利云吞(素食)。餐牌上面个名改得好靓既,不过事实就系呢几个菜色。先黎面包、南瓜汤同沙津。面包有三款咁多,各有特色,其中一款有果仁既系推介,软软既面包加埋果仁好香口,一定要试下。南瓜汤清甜又有忌廉味,不过唔系心水。沙津真系要推介下,虽然唔知沙津用既系咩豆,但系就越食越想食。期间,我地见到个沙律既菜好熟口面,但又讲极都讲唔出系咩菜,就问个服务员啦,佢就同我地一齐苦恼左一阵,然后话系'火箭菜',仲立即向厨房确认,真系好认真啰。牛柳系朋友点的,七成熟,但好似话熟过头,八九成熟搞到d肉好韧。其实唔止呢度,次次听到d朋友点牛排,七成果d一定over cook,反而5、6成熟既就冇听过有over cook既投诉,其实可能唔系o
先黎面包、南瓜汤同沙津。面包有三款咁多,各有特色,其中一款有果仁既系推介,软软既面包加埋果仁好香口,一定要试下。南瓜汤清甜又有忌廉味,不过唔系心水。沙津真系要推介下,虽然唔知沙津用既系咩豆,但系就越食越想食。期间,我地见到个沙律既菜好熟口面,但又讲极都讲唔出系咩菜,就问个服务员啦,佢就同我地一齐苦恼左一阵,然后话系'火箭菜',仲立即向厨房确认,真系好认真啰。 牛柳系朋友点的,七成熟,但好似话熟过头,八九成熟搞到d肉好韧。其实唔止呢度,次次听到d朋友点牛排,七成果d一定over cook,反而5、6成熟既就冇听过有over cook既投诉,其实可能唔系over cook,只不过七成熟系已经太过熟者...
意大利云吞都系朋友点的,试左一口,其实旧云吞就唔系好特别喇,不过个汁加上芝士碎就突然变得出类拔萃,唔系好浓唔系好'溜'但啖啖都系芝士味。
烧鸡配薯蓉,一向都钟意食薯蓉,呢个薯蓉好够牛油,又香又滑,而烧鸡肉质嫩滑,值得一试 甜品系芝士饼,一口一件刚刚好。虽然午餐要成百二、三蚊一个人又真系几贵,不过间中对自己好d,食d好野补返下,做野都开心d醒神d呀~~~