2024-01-25 3286 浏览
嚟到龙景轩,先系被迷人嘅环境吸引住,再系每一道菜嘅出现让人期待不已。从笋尖鲜虾饺万胜包,到脆皮烧鸭半只,每一口都系对味蕾既极致挑逗。笋尖鲜虾饺皮薄馅满,咬落去鲜虾弹牙,笋尖清新,简直系点心界而嚟既小清新。再讲下𠮶万胜包,外层嘅酥皮轻轻一咬就爆开,里面层次分明,真系得心应手。脆皮烧鸭半只就更加唔使多讲,外皮酥脆到可以听见,鸭肉入口即化,咸香中带有微微甜味,完美展现出优质食材嘅精华。而松茸菌瑶柱炒饭,𠮶份香气系真真正正将米饭跃升成为住主角,每一粒米都承载住阵阵菌菇嘅清香同瑶柱嘅鲜味,食落去香而不腻,乜都唔使讲,真系劲上瘾。最后,幸福感爆棚嘅甜品 — 鲜果奶皇流沙包,个个都似刚刚从天堂微笑低返嚟。咬落去流沙缓缓流出,配上清新嘅鲜果,哎呀,绝世好味!餐饮过程中,更有惊喜嘅茶艺表演,真系为呢场味蕾盛宴画上一个完美嘅句号。🥟🦆🍵 去过咁多次,依然每次都能够带俾我新鲜感,推介给钟意寻味同享受嘅朋友,一试难忘!