2022-09-08 37 浏览
由于住系附近,成日都见好多人排队,我同另一半都好钟意食牛同刺身,所以就趁开学无耐出嚟抖下气。地点方便就脚,大围站行去5分钟左右。由于热热地唔多开胃就简左蕃茄汤底,黎到一睇就知足料,香喷喷,饮一啖汤就知货真价实,好鲜甜。呢到最出名系刺身同牛肉,所以我地叫左三文鱼,希灵鱼同翡翠螺,果然产地直送,新鲜肥美。打边炉边面我地样样都想试,唔觉唔觉叫左好多,好满足。牛颈脊带有少少脂肪,有肉味得黎唔会韧,金钱展好有牛味,爽口弹牙,牛胸爽好特别,好似脂肪但系食落系爽口,好味。猪腩肉爽滑不肥腻。鸡件好滑。打边炉点可以唔叫海鲜,圣子细细只但非常肥美,鲍鱼洗得非常干净,入口爽口,虾黎到啲脚仲郁郁吓,非常新鲜,肉蟹非常多羔,食落好鲜味,刀贝带子都好鲜甜。我哋仲试埋佢嘅四色手打丸,弹牙爽口,一试就知用料十足。最后一定要试埋佢嘅手工饺,鲜虾云吞味道好大只,入边系只大大虾,麻辣饺子同芫荽饺子好惹味。我地叫左2杯饮品,见冻柠茶同咸柠7有个手指公就试呢2杯。2杯黎讲大大杯,我觉得透心凉既咸柠7咸咸地中和番个甜味,好味d,打边炉一流。价钱合理,一定有下次。

价钱合理,一定有下次。