2024-01-24
店名: 南대门地址: 尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下2号舖尖沙咀站 B1 出口,行7分钟环境: 4/5价钱: 4/5味道: 4.5/5안녕하세요~近排睇完《单身即地狱3》,突然好挂住韩烧🍖!之前都有讲过尖沙咀韩国街📍其实聚集左各式各类既韩国餐厅🇰🇷~今晚行完街就沿住金巴利街睇下沿途有咩韩国菜好食🥢,见到一个oppa👨🏻好热情系门口招呼👋🏻,而且环境空间几宽阔🤩,就决定食呢间✔️!店内职员大多为韩国local🤗,老板娘亦系居港多年的韩国人☺️,咁地道梗系试下佢地既韩式烧肉🥓&炸鸡🍗~一坐低就见到枱中央放咗一只铁制既大龟背🐢,下面就用明火灸热🔥,而且微倾斜令尾部可以去油🤩,铁龟背热气四散💨,好适合冬天嚟取暖☃️!但要注意小心烫伤⚠️!猪肉拼盘Set B ❤️❤️❤️❤️$450嗌完店员就会立刻送上韩式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜萝卜🥒。每款各有特色,都令人非常开胃🤤!我地嗌既猪肉拼盘Set B包括猪肋骨🍖、传统辣酱腌五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好满足😻~个人最推介传统辣酱腌五花肉👍🏻,经腌制既五花肉油脂比例唔会太高🤗,好入味
地址: 尖沙咀金巴利道65-67号太平洋大厦地下2号舖
尖沙咀站 B1 出口,行7分钟
环境: 4/5
价钱: 4/5
味道: 4.5/5
猪肉拼盘Set B ❤️❤️❤️❤️
嗌完店员就会立刻送上韩式前菜🇰🇷,包括酸辣既泡菜🌶、脆口既大豆芽菜🌱、微辣既生菜🥬、麻油香既翠玉瓜同辣青瓜萝卜🥒。每款各有特色,都令人非常开胃🤤!我地嗌既猪肉拼盘Set B包括猪肋骨🍖、传统辣酱腌五花肉🌶️、梅花肉🐖、薄切五花腩🥓,食到唔同口感好满足😻~个人最推介传统辣酱腌五花肉👍🏻,经腌制既五花肉油脂比例唔会太高🤗,好入味🌶️得黎将猪肉既香味带出😍,啱晒今日想食重口味既我😈!酱料方面除左每人有一碟豆瓣酱🫘同海盐黑椒芝麻油🧂外,仲有蒜粒🧄同埋青椒粒🫑,仲有送上一篮西生菜🥬,供食客包住烧肉🥓一齐食,食落都健康啲💪🏻,又可以减轻油腻感☺️。另外,Set仲包括大酱汤🍲,汤底非常浓郁而且份量非常多😋,内有蚬肉🐚、翠玉瓜🥒、豆腐🥡、香菇粒🍄、洋葱🧅,非常足料🤩~
甜辣酱炸鸡 ❤️❤️❤️❤️
鸡肉完美地裹上炸粉🍗,鸡肉部份非常软腍易咬☺️,就算鸡胸部份都好嫩滑🤤,而且沾上甜辣酱更开胃🥰!份量足一只鸡外仲有3只韩式炸菜肉水饺🥟,水饺既包法好似一个元宝💰,而且饺子内有粉丝,食落唔会滞🙅🏻♀️,再蘸上甜辣酱🌶️,非常惹味☺️!