2020-11-06
我好耐冇黎过呢到食野,咁啱同朋友倾起,佢话呢到既乳猪超好食,于是我哋就黎左食饭。坐低左之后,店员介绍返因为疫情,餐牌改左做电子餐牌,我哋用手机scan左佢枱面既4个QR code就可以睇到menu。拣完一轮之后,我同朋友叫左︰德国香肠拼盘、特色烤乳猪、地中海式炸鱿鱼圈配柠檬蒜香蛋黄酱。MenuMenuMenuMenuMenuMenuMenu店内装修,超大既餐具地中海式炸鱿鱼圈配柠檬蒜香蛋黄酱德国香肠拼盘防疫隔板,好有心既设计,搞到我都想试下呢个啤酒特色烤乳猪地中海式炸鱿鱼圈配柠檬蒜香蛋黄酱︰香口、好脆,几大份,应该系全只鱿鱼喺哂到,除左有鱿鱼圈之外仲有鱿鱼须同身,几唔错德国香肠拼盘︰有四款肠红色长身︰芝士肠,脆皮,咬落去会爆浆,差啲喷左落件衫到白色︰猪肉肠,唔系脆皮既,比较腍,几好食红色短身︰辣肉肠,脆皮,都几辣,闻落最香系佢白色长身︰芝士肠,唔系脆皮既,冇红色果种咁爆浆,同白色猪肉肠相比,多左芝士味,感觉丰富左唔少除左肠之外,薯角都好好食,好香脆,超邪恶Wasabi好辣,甚至有错觉觉得佢比辣肉肠更辣,我个friend话佢有啲似青芥末𠮶种辣特色烤乳猪︰皮脆肉嫩!超级好食,绝对系必食推介
特色烤乳猪
德国香肠拼盘︰有四款肠
红色长身︰芝士肠,脆皮,咬落去会爆浆,差啲喷左落件衫到
白色︰猪肉肠,唔系脆皮既,比较腍,几好食
红色短身︰辣肉肠,脆皮,都几辣,闻落最香系佢
除左肠之外,薯角都好好食,好香脆,超邪恶
特色烤乳猪︰皮脆肉嫩!超级好食,绝对系必食推介
咬落去好香口,完全系食到停唔到,成餐最好食毫无疑问系佢
美中不足既系,呢只猪层肥有少少厚,都几多油,如果只猪冇咁肥就完美
舖头环境几好,佢啲隔板设计好有意思,如果今次唔系食到咁饱既话,我望完个隔板都会试下佢既啤酒。
店入面会播唔同既英文歌,听住歌食野饮啤酒既感觉应该好放松。
店员好有礼貌,见我哋食完既野会主动埋黎问驶唔驶收走。
野食高质大份,非常唔错。黎既朋友一定要试乳猪!!!