作为一个元朗国民~我推介大家去食新记鸡粥,因为我真系由细食到大。而世宙对面呢间环境舒服d,又好坐D,装修环境以旧日香港为主题,令我怀念返细个既开心时光。元朗脆皮乳鸽$76敏仔既最爱呀,外脆内软又啖啖肉汁既乳鸽,真系好好味🤤蚬介鲮鱼球$58大大粒弹牙鲮鱼球,配埋蚬介汁增加风味。XO酱炒萝卜糕$58粒粒萝卜糕外脆内软,外层既咸香xo 酱好惹味,而配菜既3色椒又好fresh👍贵妃鸡并田鸡粥$83紧系要食招牌啦,今次我拼埋田鸡,因为系生滚粥,贵妃鸡既鸡油香气完全渗透落粥入面,好绵滑劲正。香脆油条$12为左增加口感,我加埋油炸鬼落粥入面点黎食。公司三文治$43 敏仔要求既,佢最钟意咁多料既3文治。冻珍珠奶茶大大粒珍珠,好满足七喜话梅柑桔冰话梅酸酸甜甜好解渴。食评总结:一个平时唔系点食粥既人,黎到新记都必嗌鸡粥,你话个影响力几咁大,竟然令一个唔食粥既人食粥,呢间我成日都去,大部份食物都一定好食,真系试得过ga👍

元朗脆皮乳鸽$76
敏仔既最爱呀,外脆内软又啖啖肉汁既乳鸽,真系好好味🤤

蚬介鲮鱼球$58
大大粒弹牙鲮鱼球,配埋蚬介汁增加风味。

XO酱炒萝卜糕$58

贵妃鸡并田鸡粥$83

贵妃鸡拼田鸡粥

香脆油条$12
为左增加口感,我加埋油炸鬼落粥入面点黎食。

公司三文治$43
敏仔要求既,佢最钟意咁多料既3文治。

冻珍珠奶茶
大大粒珍珠,好满足

七喜话梅柑桔冰
话梅酸酸甜甜好解渴。

2023-09-15
贵妃鸡拼田鸡粥