2024-03-08 50 浏览
UFUFU CAFE☕️有一日睇人哋嘅食评睇到呢一间日本过江龙Cafe嘅甜品超适合打卡,所以就特登过嚟试吓!原来呢间餐厅有提供各款蛋包饭🍳、日本咖喱饭🍛 同埋乌冬🍜,我哋最后就拣咗UFUFU 炸鸡蛋包饭🐔🍳 $118 同埋 寿喜烧牛肉乌冬🐮$118,佢哋嘅蛋包饭整得好靓,好啱打卡😆😆另外仲有四款配料可以配搭佢哋嘅咖喱蛋包饭🍛,其中我最钟意嘅就系炸蒜🧄同埋提子干🍇!至于寿喜烧牛肉乌冬,佢哋提供嘅牛肉真系唔错嘅牛肉,乌冬口感烟韧弹牙,应该系鲜乌冬嚟㗎,整体真系似飞咗去日本食寿喜烧咁呀!🉐🉐🉐甜品方面,我哋今次就拣咗八女抹茶多士🧇🍵$138,一上枱首先要做嘅嘢当然系打卡啦!📸初时睇落去个多士好似都偏向硬一啲,都有啲惊唔好食,切开先发现多士内里非常软熟,外皮脆口再加入面软熟,绿茶雪糕同埋cream,大大啖超满足呀!呢一个多士两三个人一齐食份量都好足够,所以性格比其实都好高㗎!😍😍另外叫甜品嘅话,仲可以+$28加配浓缩玛琪雅朵☕️,呢个咖啡细细杯味道偏酸,配甜品嘅话有助解腻!总括而言,好推介各位同闺蜜过嚟,用餐体验同埋食物都好唔错!🤩🤩
UFUFU CAFE☕️