2023-03-20
有朋自远方来一试港式美味😋😋😋身为大西北地胆既我一于带佢黎个元天屯一日游😎第一站黎到朗屏既元朗新记 (鸿运楼)=====================位置🏠朗屏站e出口行大约五分钟就到方便易找!菜单选择📜款色种类多主打生滚粥贵妃鸡香口小食我㗎一行二人及第粥夹好为样野食自己都吓亲🤣🤣1️⃣酥炸鱿鱼须$61呢个绝对系必食推介,份量足够,嚟到真系左一声,做到香脆可口,鱿鱼须亦唔会炸得太干身,每条都肥嘟嘟,配上喼汁,大推!!2️⃣香脆炸大肠$58- 呢个都系必试既嘅港式美味😍大碟夹扺食,配上特式酱汁,粟米鱼柳嘅顶得顺既外来朋友可以带佢地试下我哋呢个地道嘅港式口味🤪3️⃣海蜇生肠$58生肠捞左特式凉拌酱汁,少少酸辣,海蜇份量都多,如果饱满啲会再好啲😘4️⃣金牌贵妃鸡(例牌)$75- 呢个系黎度一定要食嘅,你可以叫贵妃鸡配饭,又或者系贵妃鸡生滚粥,亦可以叫净食!外嫩内滑,仲要有层啫喱,识得贵妃鸡就唔好怕鸡皮,唔食既话会错过咗一道人间美食😂5️⃣粟米鱼柳小菜套餐$84粟米鱼柳嘅份量,亦系一贯嘅多,不过小编对佢唔住,顾住影令佢冻咗少少,影响咗佢最佳味道,不过亦食得出用料嘅诚意同酱汁嘅配搭,新鲜食一定仲好味!!6️⃣及第粥餐
一试港式美味😋😋😋
身为大西北地胆既我
一于带佢黎个元天屯一日游😎
第一站黎到朗屏既
元朗新记 (鸿运楼)
=====================
自己都吓亲🤣🤣
1️⃣酥炸鱿鱼须$61
2️⃣香脆炸大肠$58
- 呢个都系必试既嘅港式美味😍
大碟夹扺食,配上特式酱汁,
3️⃣海蜇生肠$58
4️⃣金牌贵妃鸡(例牌)$75
5️⃣粟米鱼柳小菜套餐$84
6️⃣及第粥餐配炸両肠$52
及第粥配料有猪肚,猪润,有酒香味既肉片,肉丸,猪润熟度岩岩好😋😋内脏朋友都赞👍
环境阔落舒适,装潢亦比一般嘅新净,有一半卡位,系一个几好嘅港式味道体验😋😋
推介!
#元朗新记 #元朗美食 #yuenlong #chinesecuisine #contonesecuisine #中式小菜 #脆皮炸乳鸽 #海蜇手撕鸡 #鱿鱼须 #鸡粥 #鸿运楼 #Congee #沙嗲牛面 #sunkeechicken