2023-09-14
好耐冇食过日本嘢,难得今日终于落少咗雨😆,当然要出街食返够本!依间餐厅有唔同款式嘅海鲜、浜烧同刺身,样样都卖相吸引而且味道几好,食完非常满足。😍-💛黑门令蟹味噌甲罗烧 $78依个甲罗烧真系必食😝,除咗卖相一流,蟹膏味更系超浓郁鲜甜,搭配香脆嘅芝麻饼,真食过返唔到转头🥰。而且店员会帮手将所有野捞埋,放上火炉烧,完全唔洗担心自己会整得唔好食,大推!😘(P.S. 记得趁热食)-💛花酒渍甘虾刺身 $1286大只甜虾味道都超级鲜甜,入口即刻觉得好满足😚,而且性价比都几高,爱虾人士绝对唔可以错过依个🥰。-💛蟹油蒜烧帆立贝 $88帆立贝一样都系会有店员帮手烧,带子又大又鲜美😝,加上爆多蒜,微辣惹味😍,上面仲有啲杂菇索汁,超级好食💕!-💛黑门令大渔鱼子酱脆脆包 $98脆脆包卖相精致,打卡一流😆。脆包上有吞拿鱼蓉、甜虾、蟹肉、三文鱼子同鱼子酱,充满住满满嘅海洋风味😋,味道非常有层次,个人觉得几特别。-💛黑门令海胆樱花虾海鲜炒饭 $238炒饭有好多海鲜,够哂足料,而且樱花虾同海胆嘅组合令成个炒饭充满海鲜嘅香气,未食都已经流哂口水🤤。朋友最钟意系𠮶饭食落仲有粒粒新鲜鱿鱼,认真加分!👍