2023-05-07
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/呢一间泰国菜🇹🇭阿瘦🐰想试劲耐!之前去过一次湾仔𠮶间分店,大排长龙所以放弃咗🙈。今次下昼时间去到上环呢一间唔使等位,终于食到🤣!装修少少怀旧泰式风味,价钱偏贵💸,但食物唔会令人失望🤣!🍜泰式咖喱牛金面 $148 🌟🐰推介咖喱汤底系超超超浓郁😍,挂满左每一条面,好香口好惹味🤩,味道都几辣🥵。棉质唔会太淋,食到少少蛋香,配埋脆炸猪皮有多重口感😋。🦐泰式虎虾炒金边粉 $149金边粉炒得几干身,唔会油冧冧,味道方面啱啱好,唔会太酸/太辣😌。都有四五只几大只嘅虾,虾肉新鲜👍🏻。🧋青柠梳打/泰式奶茶 $16午市仲可以加$16有嘢饮💁🏻♀️。泰式奶茶同一般嘅一样比较甜,但系几香茶味同埋几滑😀。🍨泰式街头椰子雪糕 $78其实我哋仲叫咗个雪糕,但系食得太开心唔记得咗影相😂…个雪糕系两个人食都觉得超级大份!雪糕椰子味好重,仲有好多椰子肉,都几推介大家试吓😋。💸人均消费:~$250📍Samsen 泰馆 上环苏杭街23号地下
/阿肥🦁阿瘦🐰推介/
🍜泰式咖喱牛金面 $148 🌟🐰推介