2022-12-16
网上见到人食呢间餐厅嘅酥皮麻辣鸡煲,卖相好吸引,加上有得打埋边炉,于是约埋友人圣诞节之前食一次!餐厅好就脚,只距离尖沙咀港铁站A出口一两分钟!晚市套餐分Set A至Set E ,拣咗中价位C餐限时120分钟,成人收费$398另加一,已包一客头盘、汤底、海鲜盘、美国牛肉大满贯、另外40几种火锅配料、饮品、甜品,好多选择,深得我心!➺➺头盘:原创酥皮麻辣芝士鸡煲一心谂住食呢个酥皮芝士鸡煲,点知原来佢头盘有成七个选择,另外嘅烤鱼、卜卜蚬都好吸引,最后都保持初衷!个鸡煲一上,就闻到好浓烈嘅酥皮烤焗味,好香!酥皮有少少焦㶶反而更香口,层层分明,好松软,果然无拣错!鸡煲加入左适量芝士、个汁少辣好惹味,饱滞感唔强烈,好快就清晒转打边炉!➺➺海鲜盘+送龙趸片有五款海鲜:鲍鱼、扇贝、青口、海虾、蚬,都好新鲜!今个月系龙趸之月,每个客人仲送一片有份量嘅龙趸片,冇骨又厚身,啖啖肉!➺➺美国牛肉大满贯以木盒盛载8款澳洲和牛及美国进口牛肉,卖相精致唔多好,本身系靓牛肉,牛味好香浓又软稔!➺➺火锅汤底:怀旧沙嗲汤底本身打边炉都钟意偏浓汤底,呢排打边炉又真系冇拣过沙嗲汤底,心血来潮想试,呢个汤底少少辛辣咸香,后味甘
➺➺头盘:原创酥皮麻辣芝士鸡煲
➺➺海鲜盘+送龙趸片
➺➺美国牛肉大满贯
➺➺火锅汤底:怀旧沙嗲汤底
本身打边炉都钟意偏浓汤底,呢排打边炉又真系冇拣过沙嗲汤底,心血来潮想试,呢个汤底少少辛辣咸香,后味甘甘甜甜,又唔算太抢食材鲜味!
➺➺自助自家制饮品
除咗一般罐装饮品,餐厅仲提供几款自家制蓝泡茶:玄米茶、荔枝茶、柠檬茶,一啲都唔甜,啱晒健康人士,又消济!
➺➺精选甜品
除咗一般杯装雪糕,最特别系有凉粉芋圆特色甜品,芋圆暖暖地绵绵糯糯!
➺➺其他自助食材
Scan QR code可以无限落单其他几十款食材,生蚝胀卜卜大大粒好好味!超过20款嘅蔬菜及丸类可以到自助区自取!另外自助区仲摆放左一啲凉菜、炸物俾客人自取,原来炸烧卖口感都几好!
餐厅仲搞小噱头,每枱客可以到出面扭蛋机扭蛋一次,扭蛋入面张纸仔有唔同优惠,我抽到下次全单85折!