2025-02-05
召唤钟意食泰国菜嘅朋友!ꜱᴀʏᴀ曾经获得米芝莲推介,分店同样吸引,装修非常之有格调,略带昏暗嘅灯光好适合约会或者同朋友聚会!🦐🦐生虾刺身 $58超级精美嘅生虾刺身,生虾肉质都新鲜,厚肉弹牙,配合经典嘅绿色泰式辣酱,呢只酱比我想像中更加辣,介乎喺小辣同中辣,生虾混合呢个酱超级惹味!🧡🦐椒盐咸蛋黄大头虾 $188呢个真系超好食㖞!以蛋黄酱炸香嘅大头虾,中间部份已经剥晒壳非常之贴心,一咬虾头虾膏爆晒出嚟,外皮香脆惹味,内层啖啖肉,真系超级推介!✨爆蒜炒🦀蟹肉滑蛋饭 (中)$88呢个属于必点招牌菜式,点中份都足够2人份,🍳滑蛋大约七成熟,并唔会太过熟鞋口,入面加咗好多泰国嘅调味料、香脆炸蒜蓉、葱花辣椒,混合埋一齐真系好出色,蟹肉份量仲要唔少添,🦀粒粒蟹肉好大粒唔系碎上,所以食唔停口!🥬飞天炒通菜 $88经典菜式,非常正宗嘅泰式味道,属于小辣,配搭其他𩠌菜、炒饭都一流!🩷Sabai Sabai $78女仔一定劲钟意饮,香甜嘅荔枝加上香浓嘅青瓜味,非常容易入口,可能不知不觉就饮晒!✨全部嘢都好食㖞,特别系蟹肉炒饭同埋大头虾,真心推介!服务方面:戴眼镜嘅女侍应好有礼貌,仲推介咗好多唔同款式嘅食物同饮
🦐🦐生虾刺身 $58
🧡🦐椒盐咸蛋黄大头虾 $188
✨爆蒜炒🦀蟹肉滑蛋饭 (中)$88
爆蒜炒蟹肉滑蛋饭
🥬飞天炒通菜 $88
🩷Sabai Sabai $78
✨全部嘢都好食㖞,特别系蟹肉炒饭同埋大头虾,真心推介!
服务方面:戴眼镜嘅女侍应好有礼貌,仲推介咗好多唔同款式嘅食物同饮品俾我哋,令我哋食得更加开心,thx ! (◍•ᴗ•◍)