2017-06-11
海胆无论外表、颜色、特点都同榴连一样。钟意既人就迷之倾慕,唔钟意既人就隔开三尺远。我就系前者,而我既另一半就系后者,佢常常说:「why u pay so much to eat those shxx?」今天就要抛夫,同另一海胆fans去朝圣。open your eyes widely因为餐厅系石板街既侧边,可能会俾d街档遮左架。餐厅唔大架,就系居酒屋既感觉,我地坐bar台,厨师系正我地面前准备食物,又可以同乐师傅倾下计。10层海胆杯比出奇蛋仲要多7层惊喜既,当然要叫呢个海胆杯。层层都靓料:烧白饭鱼脆片、黑鱼子、冲绳海葡萄、拖罗蓉、三文鱼子、白虾、松叶蟹肉、鲜海带碎、紫海胆等所有靓料一啖过再嘴里爆发,真系match made in heaven!三文鱼他他海胆沙律见到面头d海胆,个心即刻沾沾。最钟意佢个香梨超甜,加埋d沙律菜真系好清新,balance感觉好腻既海胆。海胆松叶蟹肉烧帆立贝呢个帆立贝真系不得了,食完我会醉因为用sake整架,所以入口有清酒味。见住呀师传在我面前细心夹海胆在面,我的心也快被溶化了。海胆烧岩蚝好用心,连个碟都系蚝形架,真要赞个岩蚝有d沙律酱包住焗,最后加成件海胆同
今天就要抛夫,同另一海胆fans去朝圣。 open your eyes widely
因为餐厅系石板街既侧边,可能会俾d街档遮左架。
餐厅唔大架,就系居酒屋既感觉,
10层海胆杯
比出奇蛋仲要多7层惊喜既,当然要叫呢个海胆杯。
所有靓料一啖过再嘴里爆发,真系match made in heaven! 三文鱼他他海胆沙律
见到面头d海胆,个心即刻沾沾。
海胆松叶蟹肉烧帆立贝
呢个帆立贝真系不得了,食完我会醉
因为用sake整架,所以入口有清酒味。
见住呀师传在我面前细心夹海胆在面,
我的心也快被溶化了。
海胆烧岩蚝
好用心,连个碟都系蚝形架,真要赞
个岩蚝有d沙律酱包住焗,最后加成件海胆同蟹子在面
成件slurp落喉咙,满足呀,海胆俾暖暖既蚝更带出味道。 太极
卖相一流啦,系一边咸(冻)一边热(甜)
好得意
冻个面,系海胆黑鱼子加拖罗蓉
热个面,系紫薯蓉炒鲜奶。
其实除左海胆既菜式,其他食物都好正架。 清酒鲍鱼鸡翼
唔系普通既鸡翼,
系去左骨既,仲以要包左只鲍鱼系入面。
鸡翼够晒味,皮够脆,而且好juicy!
免治鸡肉棒
好味,因为系免治鸡肉捞左d软骨系入面,
爽爽既,超正! 好似带子?唔系,系茄子,切得太靓了!
芝士鱼饼
哗,一咬开,见到白色挤出来,
已经满心欢喜,超cheesy! 海胆雪糕
有小小咸咸甜甜,好特别
餐厅自定制,蒸左海胆再拎去打碎整雪糕,
上台再加一件雪糕,perfect end to my uni night!
整体好愉快,见到师傅好用心好俾货,一定要再黎呀!