2021-06-24
今日星期日约咗好姊妹出去松一松,谂住发掘一下一啲性价比高嘅楼上Bar,见到呢间嘅评语唔错,而且又近诺士佛台,于是就上去试一试。呢间酒吧餐厅环境洁净,座位舒适。虽然铺头面积唔系好大,但系一点也不乏玩味,Beer Pong、美式桌球、订vip房仲可以入去唱K添!另外餐厅有shisha可点,钟意嘅朋友唔好错过呀!🥰讲番食物先🙈 原来餐厅午市套餐有6折,折后真系超抵,不过我果日系星期日所以享受唔到🥲𝐹𝓊𝓃𝑔𝒽𝒾 𝒹𝒾 𝒫𝒶𝓇𝓂𝒶 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝑅𝑜𝒸𝓀𝑒𝓉 𝒫𝒾𝓏𝓏𝒶🍕 $98火炉火喉控制得宜,披萨口感香脆,冇多余嘅烧㶶。披萨嘅材料有巴马火腿、黑松露、蘑菇、芝士同火箭菜。铺满超多嘅巴马火腿加上热辣辣软绵绵嘅芝士令每啖都充满咸香味,佐酒一流。𝒜𝓃𝑔𝓊𝓈 𝐵𝑒𝑒𝒻 𝑀𝒾𝓃𝒾 𝐵𝓊𝓇𝑔𝑒𝓇 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝒞𝒽𝑒𝒹𝒹𝑒𝓇 & 𝒯𝓇𝓊𝒻𝒻𝓁𝑒 𝐹𝓇𝒾𝑒𝓈 🍔🍟 $88香喷喷嘅黑松露粒铺咗系脆扑扑嘅粗薯片上,令小编流晒口水🤤(不过小编觉得可以再多啲就好🙈) 迷你安格斯汉堡细细非常可爱🥰,肉质唔松散,保留到肉汁,抵赞🤟🏻𝒢𝓇𝒾𝓁𝓁𝑒𝒹 𝒞𝒽𝒾𝒸𝓀𝑒𝓃 𝒲𝒾𝓃𝑔𝓈 𝓌𝒾𝓉𝒽 𝐻𝑜𝓃𝑒𝓎 🍯 (𝟧𝓅𝒸𝓈) $52点菜时
黑松露巴马火腿薄饼伴火箭菜
迷你安格斯牛肉汉堡伴车打芝士及松露薯条
蜜糖乡烧鸡翼
点菜时见系烤鸡翼,不过上菜时见佢变咗唔似烤🙈但系食落都有惊喜,估唔到咁重蜂蜜味🐝🍯,味道非常浓厚。
Amaretto Sour & Fresh Fruit Daiquiri
𝒜𝓂𝒶𝓇𝑒𝓉𝓉𝑜 𝒮𝑜𝓊𝓇 🍋 $68(Happy Hour)
主要嘅成份有青柠同amaretto,系一款好甜嘅烈酒,简单咁加咗青柠可以平衡番本身嘅甜,系一款几啱女仔又几消暑开胃嘅cocktail 🍭
𝐹𝓇𝑒𝓈𝒽 𝐹𝓇𝓊𝒾𝓉 𝒟𝒶𝒾𝓆𝓊𝒾𝓇𝒾 🍏 $68(Happy Hour)
主要嘅成份有青苹果同青柠,夹带小小荔枝味,以冧酒做底,整体口味都非常清新,绵软顺口的冧酒加上新鲜即榨苹果,适合夏天饮🍹
总结而言,呢间酒吧餐厅性价比都几高,平价调酒、炸物、披萨边食边玩超High!🥳🙈