2010-12-13 18 浏览
家中有人生日, 之前系咁揾d餐厅资料, 心目中希望揾间气氛热闹, 有d惊喜同特别的餐厅~巧合下系openrice 揾到呢间, 睇番d食评都应该唔错, 就抱住一试的心态book 左位~时日一行3人 7:30 入坐, 一入去个感觉好好, 成日餐厅设计得好有心思, 唯一觉得个大厅如果可以大D就好了~点左1) 骆驼峄肉 (忘记几多$了)2) 酸辣大虾汤 (例) $168 3) 新疆烤饼 (忘了)4) 红袍豆腐鱼煲 (忘了)5) 红烧牛舌(忘了)饮品1) 新疆啤 (好似系$46)2) 酸雪花(cocktail) ($50)一入坐mo耐就有表演睇, 2位女dancer都唔似系新疆人....不过十分专业, 我觉得佢地好劲 最好就系个佢地出场个时间系安排得好好, 唔会太多, 亦唔会太少(如要睇show真的揾大厅坐好D, 眼见包room果d人....要行出少少企系度睇Lo *_*)食物方面 : 骆驼峄肉几野味, 而我家人都话个牛舌好好食, 因为牛舌好难可以煮到咁林wo.~ ^_^ 其他个汤唔错几好饮, 唔会太辣太酸, 只虾都食得出唔系死虾, 红袍豆腐鱼煲 不过不失, 唔明why豆腐系炸过的..感觉有d油

时日一行3人 7:30 入坐,

点左

1) 骆驼峄肉 (忘记几多$了)
2) 酸辣大虾汤 (例) $168
3) 新疆烤饼 (忘了)
4) 红袍豆腐鱼煲 (忘了)
5) 红烧牛舌(忘了)

饮品

1) 新疆啤 (好似系$46)
2) 酸雪花(cocktail) ($50)

食物方面 : 骆驼峄肉几野味, 而我家人都话个牛舌好好食, 因为牛舌好难可以煮到咁林wo.~ ^_^ 其他个汤唔错几好饮, 唔会太辣太酸, 只虾都食得出唔系死虾, 红袍豆腐鱼煲 不过不失, 唔明why豆腐系炸过的..感觉有d油, 佢地d食物卖相好好, 但绝不是正宗新疆菜, 我就唔mind的, 因为我主要系想俾个惊喜屋企人, ^_^ (因为他们不知道生日系有女dancer送上b-day cake + 合照)hehe~

总睇呢, 个气氛真系好好, 我屋企人个个都好意外同开心, 去到送完cake后2位dancers 邀请客人一起跳, 哈哈!!d人真系好保守同怕羞, 唔敢出, well个dancer 邀请我屋企人同埋我时, 气氛又咁好~ why not? 一起忘记恼人的工作, 好好enjoy ^_^ (其实都跳得几样衰的, but who cares)

当日都有6-7台系生日的
真系系咁play生日歌

完场后出番个餐厅, 感觉马上又回到现实当中~hahaha~生日去帕莎实mo错~

P.S(mo 带相机, mo相睇~请见谅
2010-12-09
庆祝纪念