2016-11-28 677 浏览
近来日式海鲜丼大hit,不过丰州、山贵等等都要大排长龙,唔想排队,都可以试试哲平。佢一定冇以上两间的规模,铺仔细细,我去的时候天气仲好热,冷气又弱,高櫈都只有十张左右,唔会坐得舒服,但起码唔驶排队,价钱唔贵。其实佢都系过江龙,唔系日本,系新加坡,不过都系日本人主理嘅。呢度走快餐路线,自己去cashier点菜畀钱,跟住整好就会拎畀你。餐具系用完即弃胶兜,日本味欠奉,又唔环保,不过快餐系咁架喇。佢主打几款酱油海鲜丼,另外有滑蛋猪扒饭、咖喱饭等等。九州酱油海鲜丼($80)有三文鱼、吞拿鱼、螺肉,全部系角切而唔系常见的一片片,仲以酱油腌过,有咬口得来好够味,日本米饭都煮得好烟韧,不过醋就落多左少少,酸味都几重。九州酱油帆立贝特盛($90)基本上同海鲜丼差唔多,只系多左4片帆立贝,肉唔算厚,但味道好鲜甜,喜欢帆立贝的话不妨加多$10叫呢个。值得去指数:👍🏻👍🏻👍🏻

佢主打几款酱油海鲜丼,另外有滑蛋猪扒饭、咖喱饭等等。

值得去指数:👍🏻👍🏻👍🏻