2024-11-24 393 浏览
今次已经系第二次食哩间餐厅。上一次食完觉得好食又抵食,一直都好挂住佢。今次经过哩个商场,再去食多次😛知道每逢晚饭时间一定大排长龙,今次特登一早去食咗饭先,避开繁忙时段,食饱先再慢慢行街😋生虾(8只) ($118)Live Shrimp in Thai Style一份生虾有8只。虾好新鲜,虾肉厚身,而且好弹牙。配埋生蒜片、辣汁👍🏻糯米鸡翼 ($98)Glutinous Rice Stuffed Chicken Wings见到餐牌上面写 “NEW” ,即刻叫嚟试吓🍗先将糯米饭酿喺鸡全翼入面,再将外皮煎香,重点系全只无骨🤣糯米饭够味得黎又唔会好油,配埋脆皮鸡翼,好香口。餐厅配泰式辣酱一齐上,点酱食 或者 就咁食,都好味。马拉盏海鲜炒粉丝 ($88)Fried Bean Vermicelli with Belachan & Seafood上次食过炒河粉已经觉得好好食,今次试埋炒粉丝。配料有虾、鱿鱼、带子、粟米仔、洋葱、三色椒。粉丝炒得干身,够哂镬气,好惹味。今次系食马拉盏,完全唔辣,唔食辣嘅朋友都食到。椰皇沙冰 ($33)Coconut Shake食浓味嘢通常都会叫一杯冻饮。沙冰食到啲细细粒嘅
今次已经系第二次食哩间餐厅。
上一次食完觉得好食又抵食,一直都好挂住佢。
今次经过哩个商场,再去食多次😛

生虾(8只) ($118)
Live Shrimp in Thai Style

一份生虾有8只。
虾好新鲜,虾肉厚身,而且好弹牙。
配埋生蒜片、辣汁👍🏻

糯米鸡翼 ($98)

见到餐牌上面写 “NEW” ,即刻叫嚟试吓🍗
先将糯米饭酿喺鸡全翼入面,再将外皮煎香,重点系全只无骨🤣
糯米饭够味得黎又唔会好油,配埋脆皮鸡翼,好香口。
餐厅配泰式辣酱一齐上,点酱食 或者 就咁食,都好味。

马拉盏海鲜炒粉丝 ($88)

上次食过炒河粉已经觉得好好食,今次试埋炒粉丝。
配料有虾、鱿鱼、带子、粟米仔、洋葱、三色椒。
粉丝炒得干身,够哂镬气,好惹味。
今次系食马拉盏,完全唔辣,唔食辣嘅朋友都食到。

椰皇沙冰 ($33)
Coconut Shake

食浓味嘢通常都会叫一杯冻饮。
沙冰食到啲细细粒嘅椰肉,有啲咬口,令饮品多啲口感,无咁单调。
味道亦唔会太甜,好清新。唔错。

食过两次都觉得好好食,味道 同 份量都好满意。
食物选择又多,价钱亦唔贵。
第时会再嚟食,一定会试吓佢个招牌咖哩软壳蟹同蒜蓉包😋
不过睇漏单,份生虾无入到优惠价,收咗正价🥲