2020-03-13 55 浏览
中环有好多唔同嘅菜式选择,今日我哋就食主打越南嘢嘅Pho Bar啦!但呢间Pho Bar同一般越南餐厅隔局好唔同,佢似一间拉面店多啲,长长嘅吧台,可以望到厨师煮Pho架,够晒新鲜热辣!落单仲系自己填纸,想拣咩面底或加咩配料都好方便,唔讲真系以为自己去咗拉面店呀。炸春卷越南春卷炸到脆卜卜,一咬落去好松化!冰山烧猪颈肉猪颈肉好厚身,微微嘅焦香味,加上酱汁,真系好惹味。怕油腻嘅,记住用生菜包住食,清新度大大提升。生熟美国顶级牛肉金边粉面可以拣河粉、金边粉或意大利翠玉瓜面,而配料可加金不换、芫茜、芽菜、洋葱、炸蒜同葱等,口味随个人喜好。而呢碗pho当然系即叫即煮,热辣辣又大大碗,食之前可加入青柠、辣椒、辣酱同甜酱,而汤底带有浓香嘅牛味,汤色清而不浊。而牛肉份量多,生熟比例啱啱好,肉味香浓!而幼细嘅金边粉,好滑呀!至尊金边粉至尊真系唔系浪得虚名,配料有生熟牛柳片、牛腩、牛肉丸、牛栢叶、牛展同札肉,份量够晒多!牛腩香浓,肥瘦比例啱啱好;牛丸弹牙爆汁!呢碗至尊真系好抵食。(记住Like同Share畀朋友)By A姐M佬 玩乐日记 www.aandmdiary.com

炸春卷
越南春卷炸到脆卜卜,一咬落去好松化!

至尊金边粉

(记住Like同Share畀朋友)

2020-03-12