2023-05-18
西环有一间好有外国风格嘅餐厅——🌟Alvy's🌟佢就连里面嘅装修都好有怀旧嘅美式餐厅,环境氛暗,夜晚食都几有feel,待应都系外国人,里面都有唔少外国人,见佢有二人套餐,一于要个二人套餐,感受下好似去咗外国嘅餐厅😆._.🌟🌟🌟 / 二人套餐 / 🌟🌟🌟🥔|薯条 |🥔炸到好香脆,份量几多下,𩠌啤酒好夹👍🏻·🐥|威士忌烧烤炸鸡翼|🐥呢个见个名好特别,威士忌味嘅食物有啲好奇🤣但其实食唔出有威士忌味,反而有种好中式嘅酱汁,好浓味,烧烤酱更重,配上淡味嘅鸡翼,好夹✨·🥗|腐乳汁凯撒沙律 |🍝沙律份量多,而且好fresh好开胃✨·🍕|番茄辣肉肠薄饼|🍕呢个馅料铺满系薄饼面,辣肉肠味道好够味,令到成个薄饼味道提升得更惹味,薄饼皮薄身较脆,好啱我哋嘅口味👍🏻•/ Beer /🍺|CACAO & HAZELNUT|🍺(SMOOTH| UNCTUOUS| MOREISH | SWEET)呢只啤酒颜色较深,比较浓味,味道特别又顺口·🍺|PINS AND NEEDLES|🍺(PASSIONFRUIT | TART | FRUITY | REFRESHING)有热情果成份,酸度较高,果香味比较重._.
._.
🌟🌟🌟 / 二人套餐 / 🌟🌟🌟
🥔|薯条 |🥔
炸到好香脆,份量几多下,𩠌啤酒好夹👍🏻
🐥|威士忌烧烤炸鸡翼|🐥
🥗|腐乳汁凯撒沙律 |🍝
沙律份量多,而且好fresh好开胃✨
🍕|番茄辣肉肠薄饼|🍕
/ Beer /
🍺|CACAO & HAZELNUT|🍺
呢只啤酒颜色较深,比较浓味,味道特别又顺口
🍺|PINS AND NEEDLES|🍺
有热情果成份,酸度较高,果香味比较重
._.