餐厅: 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期)
资讯:

2024-11-02 1252 浏览
最近我和几位朋友去咗一家评价超高的日式放题餐厅,真系惊喜连连,简直系味蕾嘅盛宴!一入门口,自助区嘅选择就吸引到我哋,唔单止有各式甜品和饮品,仲有美味嘅点心,令人忍唔住想逐样试一试。首先,我哋点咗新鲜刺身,三文鱼刺身滑嫩可口,油甘鱼刺身带住独特海味;池鱼王同北海道带子嘅甜味更系令人赞不绝口,而极品大赤虾的鲜甜肉质配上海胆三色塔,真系劲好味😋接住嚟,创意寿司嘅惊喜接踵而至,黑松露油金鱼腩独特风味令人惊艳,盐烧左口鱼边寿司同海胆手卷更系喺口中回味无穷,三文鱼籽手卷好新鲜😍热菜方面,我哋点咗皇牌烧乳鸽,肉质鲜嫩、外皮酥脆,花雕醉鲍鱼同川烧广岛蚝以鲜味取胜🥳而黄金软壳蟹同芝麻鸡翼更系让我哋惊喜,脆炸猫山王同比目鱼西京烧嘅口感令人印象深刻。最后,甜品环节嘅海燕高椰汁炖木瓜清新可口,极品金枕头榴莲烧更系榴莲爱好者嘅梦想,香气四溢!整体来讲,呢次日式放题真系值得一试,快啲嚟享受呢场味蕾盛宴🥰