2023-04-29
韩国菜对我而言就是有种仪式感唔会好似日本野日日都想食但总会系一个突然期来的moment好想来一点来自韩国的仪式感唔知你地有冇同感🤣🤣🤣今次都系一行二人突然醒起荃湾有间朋友推介性价比高既韩国餐厅韩阁 (富裕楼) =====================位置🏠餐厅位于姐姐假日集中地->力生广场地下,荃湾地铁站A出口五分钟内就会到,荃湾地胆定我觉得好易揾,不过如果唔熟路嘅你,建议都系问一问人力生广场喺边🤣菜式选择📜对于选择困难症嘅人,通常都会代入咗套餐陷阱,包罗万有,而且感觉一定食到最推荐嘅🤣一行二人叫咗一个二人炸鸡套餐再加多个水冷面套餐包括1️⃣韩阁特调辣酱炸鸡(半份)- 鸡件有八件,特调辣酱同甜辣有分别,呢款系偏辣少少,唔好叫错呀😏呢个口味系套餐特定嘅,见到佢嘅炸鸡都好热门,好多人叫芝士炸鸡,下次再嚟使吓佢!2️⃣海鲜煎饼-薄饼嘅调味好岩我心水,而且佢配上沙律酱同埋秘制辣汁,煎饼做到外脆内软,海鲜主要系鱿鱼蚬肉同虾😋3️⃣芝士泡菜猪肉饭卷- 饭卷系我最有记忆点同最推介既,口感非常丰富,佢嘅猪肉系用五花腩,配搭同调味都值得一赞,而且份量比我想像中大!4️⃣饮品(忌廉沟鲜奶,米水)另外叫咗一
唔会好似日本野日日都想食
但总会系一个突然期来的moment
好想来一点来自韩国的仪式感
唔知你地有冇同感🤣🤣🤣
今次都系一行二人
突然醒起荃湾有间朋友推介
性价比高既韩国餐厅
韩阁 (富裕楼)
=====================
位置🏠
菜式选择📜
一行二人叫咗一个二人炸鸡套餐再加多个水冷面
套餐包括
1️⃣韩阁特调辣酱炸鸡(半份)
2️⃣海鲜煎饼
3️⃣芝士泡菜猪肉饭卷
4️⃣饮品(忌廉沟鲜奶,米水)
另外叫咗一个水梨牛𦟌水冷面,佢嘅面底系荞麦面,而且口感烟靭,好搞笑地会插住把铰剪一齐上菜,方便大家夹面既时候再剪一剪🤣
环境布置
餐厅入边嘅装潢有别于平时既传统韩式,贴咗好多韩国嘅海报,如果埋K-pop music会更好🤣
荃湾分店近排做紧现金券优惠,优惠如下
$50现金券优惠
(一本10张,共$500)
-【优惠1】买1本 $500现金券,即减$100
-【优惠2】买3本 $500现金券(共$1500),即减$300再送价值$168 韩式猪手一份
#韩阁plus+ #韩式 #黄大仙美食#韩国炸鸡 #亚之妈炸鸡 #新店开业 #三式无骨鸡球鸡翼芝士锅
#韩阁欢乐盆