2024-01-17
性价比一般,但超易booking既铜锣湾餐厅 星期日一家大细出铜锣湾行工展会,行完决定系铜锣湾食饭,OpenRice 见呢间有得即时book位,仲要book 位有9折,就决定试试佢。 一上到去,睇个餐牌先知道佢系米芝莲餐厅,价钱偏贵,但都试下啦。 我地叫左三道菜,而在叫完菜后,侍应就拎咗六小碟上黎,有泡菜,鱼仔,菠菜,萝卜等等…全部质素都好高,特别系其中一个泡菜,同平时食嘅都唔同,屋企人都好欣赏呢款泡菜,爽爽甜甜,没有平时食嘅泡菜咁酸。🥢牛肉锅自制面一开始侍应放左一锅汤同一碟肉在枱面,叫我地等汤滚起,就可以落牛肉。等到汤差不多滚起,侍应再拎左一碟面过黎,最估唔到,原来侍应会帮我地煮埋,仲要帮手分好一碗碗,服务超好👍🏻虽然牛肉和面就不过不失,味道唔算突出,但摆盘和服务加哂分。🥢杂锦石锅饭石头锅饭一上枱,侍应问我们要多少辣,然后帮我们因应我地食辣的程度,落辣酱,会帮我们搅拌石锅饭。又系一个服务满分💯的菜式。石锅饭的食材就都系不过不失,但石锅饭超多饭焦,食到最后个石锅都仲好热,非常保温。🥢泡菜煎饼最后的泡菜煎饼就最平平无奇,味道一般,泡菜味欠奉,唯一可取就系够脆。 最估唔到,食到最后,侍应仲
🥢牛肉锅自制面
虽然牛肉和面就不过不失,味道唔算突出,但摆盘和服务加哂分。
🥢杂锦石锅饭
🥢泡菜煎饼
最估唔到,食到最后,侍应仲拎左一碟橙,作为饭后果,真心超惊喜。
总括而言,新宝罗的体验超满分,但食物质素不过不失。如果去铜锣湾,唔想等位,又想要坐得舒服的餐厅,新宝罗都系一个唔错既选择。