2016-04-27
-其实连续病了几星期 胃口不佳女朋友提意食烧肉 也好吧 反正牛角一直是我的lunch之选老实讲 从来都觉得dinner时间黎食唔太值得反而lunch性价比会高好多-好不幸地 餐饭未开始 竟然开始了小吵架事源就系牛角餐厅原来做紧个promotion 只要你like左佢facebook既5周年post 就送一杯可乐或者Asahi可乐原价$16 而asahi就$32 咁我地就悭左五十几蚊 嘻嘻至于点解闹交 离题呀 讲返烧肉 -我地叫左既野食有香蒜牛油一口牛 $59同埋左上角唔记得影相既大虾温泉蛋沙律 $69唔知系咪我今日无胃口既源故 个大虾沙律我觉得太浓味 本身已经系比较浓既芝麻酱再加埋温泉蛋 我食左一碗仔 其他就比女朋友搞掂左lu而香蒜一口牛一向系我至爱不过今日佢比既牛比较肥 加埋d牛油黎烧 香口就真系好香口 但系有d漏蛋黄酱大虾 $59 (?)其实呢个都系我经常会叫既野食之一蛋黄酱烧到干身 配上新鲜虾味道好夹烧牛肋骨 (黑椒盐) $49 4件 $62 6件我地叫既系6件 写食评既时候先发现原来全部比女朋友食哂根据当时人口供 佢话油脂分布平均 不过薄身左少少厚切牛舌 4件 $49牛舌永远都
其实连续病了几星期 胃口不佳
女朋友提意食烧肉 也好吧 反正牛角一直是我的lunch之选
老实讲 从来都觉得dinner时间黎食唔太值得
反而lunch性价比会高好多
好不幸地 餐饭未开始 竟然开始了小吵架
事源就系牛角餐厅原来做紧个promotion
只要你like左佢facebook既5周年post 就送一杯可乐或者Asahi 可乐原价$16 而asahi就$32 咁我地就悭左五十几蚊 嘻嘻
至于点解闹交 离题呀 讲返烧肉
本身已经系比较浓既芝麻酱再加埋温泉蛋
我食左一碗仔 其他就比女朋友搞掂左lu
而香蒜一口牛一向系我至爱
不过今日佢比既牛比较肥
加埋d牛油黎烧 香口就真系好香口 但系有d漏 蛋黄酱大虾 $59 (?)
其实呢个都系我经常会叫既野食之一
蛋黄酱烧到干身 配上新鲜虾味道好夹 烧牛肋骨 (黑椒盐) $49 4件 $62 6件
我地叫既系6件 写食评既时候先发现
而叫厚切牛舌既原因
系因为会有大部分既牛舌芯
即系最好味个部分
不过今次佢比既部分唔系好靓 所以中规中矩啦
另外仲有完全唔记得左影相既杂菇拼盆($49)同埋塩酱鸡翼 ($39)
埋单$43x
以一人二百几蚊既质素