2023-09-15 455 浏览
终于有机会去试吓深水埗比较出名嘅大排档之一「天祥饭店」星期六晚7点几去到已经全场爆满,等咗差唔多半个钟阿姐终于帮我地揾到位,可能期望越大失望越大🥲环境就预咗一定唔会太干净,去到梗系食大排档气氛,嗌咗2支啤酒啤啤佢🍺🍺墨鱼拼鸡杂墨鱼爽口Q弹,点上白醋更加鲜味,鸡杂包括鸡肝、鸡肾、鸡心同鸡肠,底下仲有旧豆腐同芽菜,豆腐嫩滑芽菜爽脆,不错🙂沙姜鸡脚不推介🥲鸡脚有大有细,有啲仲好似系啲鸡斩落嚟嘅头头尾尾,好多脚根又难咬蜜椒薯仔牛柳粒好食👍🏻薯仔粒炸到脆卜卜,外脆内绵,牛肉肉质亦算松化,外面裹上香甜嘅蜜糖同黑椒,香口又惹味鱼香茄子煲普普通通,一上枱只系微暖,鱼香茄子煲一定要炸炸声热辣辣先好食架嘛😩冇乜咸鱼味道,食咗几啖我已经放弃咗呢餐饭要$300位,感觉有啲不值,可能因为食物质素参差,又要等好耐先有位,试一次就够了🫥📍天祥饭店 (深水埗)深水埗石硖尾街医局街98号利德昌大厦侧人均消费:$300食物:⭐️⭐️⭐️环境:⭐️⭐️回头率:⭐️⭐️⭐️

墨鱼拼鸡杂

沙姜鸡脚

蜜椒薯仔牛柳粒

鱼香茄子煲

📍天祥饭店 (深水埗)
深水埗石硖尾街医局街98号利德昌大厦侧

人均消费:$300