2020-05-01 1826 浏览
近日疫情严峻,好多酒家都推出左食饭优惠。我朋友见到海港有出长脚蟹套餐嘅优惠,四人食都只系六百几蚊,所以我哋就约咗嚟呢度试吓啦。本身系打算叫六百几蚊嘅阿拉斯加长脚蟹餐。但后尾见到超值晚饭自选餐都非常之抵,所以我哋就叫左自选餐,再另外+2百几蚊要日式花雕蒸长脚蟹一份。佢有得拣鲍鱼汤或者猪展汤,我哋拣咗猪展汤,饮落佢都几甜。佢个墙脚蟹系一份,唔系一只嘅,睇落去都大概系半边蟹脚嘅份量啦。我觉得味道都几好嘅,蟹肉都鲜甜唔霉,,但系就冇咗𠮶种花雕酒香。不过比起佢嘅价钱,我觉得算系咁了。脆皮烧鸡份量唔太多, 皮都脆嘅。依碟咕噜肉我就觉得整得麻麻地,个皮唔脆嘅,同埋有点偏肥。好足料嘅龙虾伊面。系急冻龙虾, 唔系新鲜的,但都算系咁真系比足2只。总括嚟讲呢,味道又唔系话好出色同超级新鲜。但系呢个价钱,我觉得食左咁多海鲜同肉(虾,蟹,鲍鱼,鸡)系非常之抵嘅。仲有佢嘅糖水系好平架,一碗杨枝甘露都系10几蚊,唔使去楼下糖水舖。我哋四个人食咗咁多海鲜,加埋糖水,加埋一同茶芥都唔使$300一个人。

本身系打算叫六百几蚊嘅阿拉斯加长脚蟹餐。

佢有得拣鲍鱼汤或者猪展汤,我哋拣咗猪展汤,饮落佢都几甜。

脆皮烧鸡份量唔太多, 皮都脆嘅。

依碟咕噜肉我就觉得整得麻麻地,个皮唔脆嘅,同埋有点偏肥。
咕噜黑豚肉