2024-11-13
最近开咗好多间一人烧肉,可以唔使约朋友就可以食到烧肉,而且价钱好平,所以最近都成日食。朋友介绍呢间牛魔又平又抵食,咁就一于嚟试吓啦。一嚟到见到呢度环境几好,除咗位置好坐之外,抽风系统都做得好好。今日同朋友嚟到,就打算一人嗌一个餐啦。我就拣咗呢个有牛舌都有牛五花嘅餐。一上台估唔到牛肉油咁多,另外我仲拣咗乌冬。个乌冬虽然唔系好大,但系一上枱已经闻到佢嘅猪骨汤味好香,而且食落乌冬好好食,比出面食乌冬嘅专门店更加好食。而朋友就拣咗和牛餐,和牛一上枱睇落已经好靓,牛肉非常大块。我试咗佢一块 ,牛既牛味好重,估唔到咁平价钱都可以食到咁好嘅牛肉。另外朋友仲加钱拣咗紫菜蛋饭,食物真系好好食,半熟蛋加上烧肉汁配白饭,真系好开胃。每一个餐都会有沙律同埋面豉汤,食落完全唔马虎。咁平嘅价钱可以食到咁高质嘅牛肉,以后都会再嚟啊。而且呢啲一人烧肉好适合自己一个嚟食,两𩠌饭嘅价钱就食到咁好食嘅烧肉,下次点都会再嚟食呀。