餐厅: 百芳池上便當 (大河道)
资讯:

2021-05-13 58 浏览
今日趁放假去荃湾Aeon 超市血拼,行到攰攰地就决定去百芳池上便当食返个lunch,依间餐厅我经常去系,因为贪佢CP值够高。今次就叫咗个百芳猪扒便当,再加左杯芝士奶盖碳焙铁观音。百芳猪扒便当大大块嘅厚切猪扒,外层酥炸过同加上适量嘅椒盐,猪扒肉质肥瘦适中,而且没有炸得太干身,口感够juicy。便当不是单单配上一个白饭,饭上面铺上十分丰富嘅配菜,有卤水蛋、炒粉丝、粟米、绍菜,肉碎,把整个便当 变得健康。芝士奶盖碳焙铁观音浓郁厚厚嘅芝士奶盖,配上茶韵浓厚嘅铁观音,没有半点苦涩味,饮落十分有层次,虽然杯茶嘅份量不少,但都比我好快K.O.咗。

今次就叫咗个百芳猪扒便当,再加左杯芝士奶盖碳焙铁观音。

百芳猪扒便当

芝士奶盖碳焙铁观音