2024-06-06
最近想揾啲仪式感食餐好嘅😋就睇吓有冇啲吸引嘅铁板烧!咁啱见到观塘有一间厨师发板嘅铁板烧,就一于去试吓啦😁呢间餐厅菜式嘅价钱适中,性价比好高❤️今次叫咗两款牛肉做主菜,之后就有另外七样菜式,非常丰富😌先讲下啲前菜,有鱿鱼同埋沙律🫶🏻之后好快铁板烧出场嘅就系银鳕鱼,佢嘅鲜甜味道真系令人回味无穷🥹师傅仲要好细心咁将菜式先放喺面包吸一吸油~之后就系广岛蚝,大大只💛超级肥美!加咗烟肉同埋蒜蓉去炒,非常香口~再嚟就系啲原只虎虾,啲虾又大又新鲜,烫熟后更加鲜甜爽口,真系值得推荐!😍💕而且非常多膏添~最紧要嘅就一定系肉类啦😆美国牛板腱同美国安格斯薄烧绝对系必试!牛板腱入口即溶,充满肉汁份量都唔少~如果同朋友一齐食嘅话可以嗌两款唔同咁,就可以share一下😙我自己就更加钟意安格斯薄烧,因为入边加入左蔬菜🥬食落去个口感更加丰富,肉味四溢!继续讲菜式,炒菜同炒饭都系一级棒!最后就系有个小甜品蕨饼作结尾,都非常好食😋总括来讲我觉得呢一间性价比好高🥹非常抵食!大约四百几蚊就可以体验到厨师发板嘅仪式感,而菜式都好食庆祝聚会有多一个选择😝