2022-09-12
今次叫嘅系$228一位 嘅肉蟹餐 包左八款蒸海鲜 花多眼乱有排拣 一行四人所以影嘅通常都系四人嘅份量一入座已经每人一盅紧冬瓜汤 劲足料 饮完好舒服一开始系陈皮蒸鲍鱼 一人份量 好鲜 无咩腥味泰式酱砚 个泰式酱相当惹味 好似去左泰国夜市食嘅鱿鱼俾个只酱 但就无咁辣金银蒜蒸虾 虽然虾仔细细只 但细只就鲜味 加埋蒜蓉真系无得输豉汁蒸元贝 略嫌豉汁太浓味 食唔到元贝本身嘅味道咖哩鱿鱼肠粉 咖哩好好味 鱿鱼配肠粉感觉新奇多宝鱼 好滑虽然有啲多骨 但好好食清蒸蟹 都好多膏同滑到最后嘅八宝蒸饭 好多款配料可以拣 最好食系 腊肠同梅菜 份量大到食唔晒以为八宝蒸饭已经系最后 点知仲有盅雪梨雪耳糖水 清润一下 即刻解左蒸饭嘅腻💕要再去试埋其他海鲜 临走听到店员话第二轮已经无得walk in 因为海鲜唔够 佢地应该每日先预订海鲜唔会留过夜想食记得提早book 枱啦
一行四人所以影嘅通常都系四人嘅份量
一入座已经每人一盅紧冬瓜汤
劲足料 饮完好舒服
一开始系陈皮蒸鲍鱼 一人份量 好鲜 无咩腥味
豉汁蒸元贝 略嫌豉汁太浓味 食唔到元贝本身嘅味道
咖哩鱿鱼肠粉 咖哩好好味 鱿鱼配肠粉感觉新奇
多宝鱼 好滑虽然有啲多骨 但好好食
清蒸蟹 都好多膏同滑
以为八宝蒸饭已经系最后 点知仲有盅雪梨雪耳 糖水 清润一下 即刻解左蒸饭嘅腻💕
想食记得提早book 枱啦