2023-03-27
今日同个同事食午餐倾起想bbq,谂住卜下场去玩下,讲讲下就决定收工去食串烧咯🍢满足下果下嘅欲望🤣我地系元朗行行下,见呢间串烧都几多人帮衬,就忍唔住睇下menu先,估吾到都几多野拣,仲有海鲜煲拣添😝😝食完又觉得真心几好,职员又好热情❤️ 我觉得呢间串烧性价比都几高,我地两个人都系食左300几蚊炸😎餐厅又咁岩做紧优惠,消费够$500可以送$50现金卷😝 🌟秘汁金针菇$38个金针菇系用左自制酱汁🍄🍄一送到黎就闻到𠮶浸辣香味🤤,而且食落去好香又多汁,食薄去辣辣哋,好惹味😋🌟烟鸭胸肉 $36个烟鸭胸肉入面充满烧烤酱汁,啲肉质食落去系好香口🤤好嫩口😋食完一串都忍吾住再叫多串🍢真系好食👍🏻🌟烧鸡皮 $28舖头会将鸡皮烧到细细粒😆好易食😋食落去脆得黎又爽口🤤,我又加左辣椒粉去调味,脆卜卜又辣辣地🌶️正👍🏻🌟腐皮 $25腐皮烧到有种软身嘅感觉,超大块,烧到入晒味😋食落口又香又甜甜地😊🌟粒粒粟米串$30呢个系我第一次逐粒食栗米🌽食落去同平时嘅一支栗米吾同,佢系干身啲嘅,而且每粒都沾满辣椒粉🌶️真系好有烟韧,又香辣,好特别嘅口感😊🌟醉美五花肉$32到招牌菜五花肉,外面又脆又香😋,内里多汁,而且食落口入口即溶,感觉
🌟秘汁金针菇$38
🌟烟鸭胸肉 $36
🌟烧鸡皮 $28
🌟腐皮 $25
🌟粒粒粟米串$30
🌟醉美五花肉$32
到招牌菜五花肉,外面又脆又香😋,内里多汁,而且食落口入口即溶,感觉加咗少少酒去配合五花肉既味道😊,最重要嘅招牌菜一定要试吓👍🏻
🌟鸡肉串 $18
鸡肉串系必点嘅🍢个鸡肉烧到好入味,一咬落去好juicy,肉质又好嫩,愈嚼愈香口😝
🌟金菇肥牛$38
呢个黎亲都必点🐂系屋企经常系煮饭时落较多,烧烤嘅形式太少。食落去系好有bbq 味,加咪金针菇嘅爽口,肥牛又烧到岩岩好,一啖一旧😝
🌟鸡中翼$23
个鸡翼都系拣左辣味🌶️食落去外脆内软,个鸡翼外层食落去真系脆卜卜,好似薯片咁,入面嘅肉又几嫩口😜
🌟川烧牛串$23
呢个牛串好有嚼劲🐂睇得岀师傅腌得好好,又加咪火候控制得岩岩好,食落去一啲都吾老,好香口,送酒真系一流🥂