2018-01-07 964 浏览
星期日,念住同女友行下商场,咁就揸车去yoho 啦,咁商场都有好多车位,唔洗等好耐就有位啦,值得一赞,咁泊完车就揾野食啦,女友话想食日本野wor,咁就去e间啦!两点左右,唔洗等位,职员好快就安排入座啦,咁我地就望下个餐牌先!跟我地就望下个精选定食餐牌啦,餐牌内容非常丰富,有鸡扒,猪扒,吉列虾,鱼生定食等啦,重有饭有乌冬,我地都选择左好耐,我就选择左该店招牌菜吉列猪扒啦,而我女友就选择左滑蛋鸡扒定食,餐饮就一杯梅子梳打同埋热咖啡啦。店员服务都好好,一坐低就会为我们奉上茶同埋好清楚咁样解释旁边三款酱汁用途,中间果个系用黎点吉列猪扒呀!而旁边两个系用黎点椰菜丝,分别系酸少少嘅柚子汁同埋紫菜汁。非常好。之后店员就攞左个芝麻,话系加埋d猪扒酱黎点猪扒食呀!我一路蘑d芝麻味系咁扑埋黎,真系愈来愈肚饿呀!梅子梳打,甜度刚刚好,而且份量十足,好有酸味,好鲜渴!首先黎嘅系我女友点嘅滑蛋鸡扒定食,有一碗饭,一碟椰菜丝同埋面豉汤,面豉汤有水汁,足料,底都好多豆腐粒,而椰菜丝都好新鲜,唔会话唔新鲜变黄,咁我女友就落左d柚子汁,佢就话d味好夹,酸酸地好开胃,而我就试左啖都ok呀!咁住就食个饭啦,首先就食鸡扒啦,

梅子梳打

梅子梳打,甜度刚刚好,而且份量十足,好有酸味,好鲜渴!
滑蛋鸡扒定食

首先黎嘅系我女友点嘅滑蛋鸡扒定食,有一碗饭,一碟椰菜丝同埋面豉汤,面豉汤有水汁,足料,底都好多豆腐粒,而椰菜丝都好新鲜,唔会话唔新鲜变黄,咁我女友就落左d柚子汁,佢就话d味好夹,酸酸地好开胃,而我就试左啖都ok呀!咁住就食个饭啦,首先就食鸡扒啦,鸡扒好滑,都有鸡味,而且唔会话有雪味,个d饭就有d滑蛋,另外重有d酱汁,配合埋佢地嘅日本珍珠米,真系好夹,我真系好少见我女友大啖大啖咁食,佢食得开心我就放心,哈哈!
吉列猪扒定食

吉列猪扒

咁跟住就系我个吉列猪扒定食登场啦,定食都系包括一个面豉汤,吉列猪扒,一个开胃酸菜,白饭,店员都系好详细咁样解释点样食法,真系好用心,加一抵俾啦!咁我就饮汤先啦,汤都系一样啦,而今次椰菜丝我就试下只紫菜汁啦,都系一样咁夹,几好味,到主角出场啦,吉列猪扒,吉列猪扒感觉上都系过左少少时间,猪扒硬落去都有少少 韧,但系都好够猪味,d酱份量都上得刚刚好,唔会太厚,而且好有口感,而相中亦都可以好清楚咁见到d肉汁,最后都成碗食晒啦!
咖啡

食晒之后就上咖啡啦,咖啡望落去就无咩特别,面层就一阵阵咖啡油都无,我女友就话比较淡口,我念应该将个份量再调番浓d啦!
西瓜

甜品西瓜,无问题,食完之后总结系店员培训非常好,食材都好有质素,价钱可能会觉得贵少少,但系性价比就合理,会再黎呀!
梅子梳打
滑蛋鸡扒定食