2024-03-18
系湾仔区食野都好似愈黎愈贵咁,呢间湾仔性价比高嘅台湾餐厅,d野大份好似食极都仲有咁餐厅环境几舒适,气氛有种亲切感,坐得都几舒服。烫青菜 $30黄金芋泥球 (4粒) $42 小食都唔错,叫左个芋泥球,即时炸起出黎。咬落去个外皮劲脆身,好多芋泥个味道好香。入面有咸蛋黄酱流出黎,成粒波波食落唔会好腻,系几特别。红烧三宝牛肉面 $102 三宝系有牛腱牛丸同牛肋条,个汤睇落唔多油所以都几岩饮下。牛高汤嘅汤头,蕃茄嘅香味几浓,微微嘅辣香更加开胃。面身系手工乌冬,食落弹牙。配菜有萝卜同青菜,不过白萝卜有根就比较可惜,希望下次会改善下啦。浓豆乳鸡乌龙面 $89豆乳汤底几香浓几清香嘅豆香味,好似饮紧豆浆咁,饮落几舒服。鸡件卷左一旧旧,食落嫩滑,应该似系慢煮出黎所以先可以咁嫩,而且做成鸡卷咬落更加有口感。珍珠奶茶 +$14 芋圆仙草冻(迷你) +$14杯珍奶d珍珠几好食几烟韧,不过建议大家饮唔惯茶底浓的话可以选择半糖可能会好d。另外个仙草冻唔算迷你,好多3色芋圆系入面,加左d花奶一齐食,满足左我想食甜品嘅胃欲。
餐厅环境几舒适,气氛有种亲切感,坐得都几舒服。 烫青菜 $30
黄金芋泥球 (4粒) $42
小食都唔错,叫左个芋泥球,即时炸起出黎。
咬落去个外皮劲脆身,好多芋泥个味道好香。入面有咸蛋黄酱流出黎,成粒波波食落唔会好腻,系几特别。 红烧三宝牛肉面 $102
面身系手工乌冬,食落弹牙。配菜有萝卜同青菜,不过白萝卜有根就比较可惜,希望下次会改善下啦。 浓豆乳鸡乌龙面 $89
豆乳汤底几香浓几清香嘅豆香味,好似饮紧豆浆咁,饮落几舒服。
鸡件卷左一旧旧,食落嫩滑,应该似系慢煮出黎所以先可以咁嫩,而且做成鸡卷咬落更加有口感。 珍珠奶茶 +$14
芋圆仙草冻(迷你) +$14