2020-10-29
粮尾又想出街食饭可以考虑下呢间良心慢煮店,有唔少价钱相宜嘅选择,当然都有猪手、肉眼扒等,丰俭由人。餐厅挂上唔少霓虹灯装饰,灯光偏暗,提供多款手工啤,好啱放工后黎小酌。🍽法式芝士香茄焗薯本来以为系焗盘上,原来系的骰嘅薯仔塔,入面夹左番茄粒,配黑醋汁几得意。🍽美式芥末猪仔脾猪仔脾啖啖肉,慢煮所以肉质唔鞋,外层搽左甜甜嘅烧汁,再加少少芥末吊味,唔错。🍽龙虾汁香蒜大虾意粉意粉用煲仔饭嘅砂锅上几搞怪,有两只弹牙嘅香煎虎虾,意粉同洋葱、三色椒、杂菇等一齐炒,个汁蒜味较突出。🍽芝士烟肉薯条邪恶嘅芝士烟肉薯条压轴出场,份量好大,薯条铺上厚厚嘅芝士同洒上烟肉粒后拎去焗,无可能唔好食。🍺Sleenbrugge Dubbel Bruin (Bel)(6.5%)餐牌有超过十款手工啤,花多眼乱,有带花香嘅,亦有水果味,我地拣嘅呢款比利时啤酒好浓麦味,用黎配红肉唔错。
🍽法式芝士香茄焗薯
🍽美式芥末猪仔脾