2019-08-01
我今次好耐冇食过中餐,今次系朋友推荐, 因为呢间嘢价钱可以接受到,而且还境好阔落,座位舒适,食物种类都好多,所以好值得一试 。嚟到乐天皇朝当然一定要叫个八种味嘅招牌小笼包,佢分别有原味, 人参,芝士 ,蟹粉 ,香蒜,麻辣, 鹅肝,黑松露嘅味道 ,跟住指示一层层咁食上去, 每种味道都好吸引,好香口。最尾嘅麻辣味更加系画龙点睛 ,其他味真系成世都未必有得试,例如鹅肝味小笼包,同黑松露味小笼包。 鹅肝味估唔到同小笼包嘅汁同埋猪肉嘅味系夹㗎。另外我哋叫咗醉鸡, 虽然我哋冇叫到鸡脾,但系啲鸡肉都整得好滑, 酒味都好香浓, 整得算唔错。我哋仲叫咗上海风味酱鸭, 味道都叫做系第一次试 ,好特别, 而且系好惹味。椒盐小黄鱼都唔错㗎,佢一条已经系好大条,鱼肉嘅肉质好嫩滑, 层鱼皮好脆口,令到成个𩠌菜都好有口感,再加埋上面嘅葱同埋蒜头炒得好香,增加晒成个味觉层次感。我哋仲叫咗葱油饼添热,辣辣好好食,仲好饱!甜品方面,我哋仲要咗擂沙汤圆同埋香煎豆沙锅饼。擂沙汤圆层面粉充满口感,上面啲粉都系令到啲汤圆好有香味。豆沙锅饼层皮炸得非常脆,真系一流,仲要好够热。里面嘅豆沙嘅料有超多,简直系大满足!
我哋仲叫咗葱油饼添热,辣辣好好食,仲好饱!