2021-01-06 123 浏览
朋友介绍原来呢间大排档已经屹立有成20年,帮衬嘅除咗系多年嘅老街坊而且仲吸引咗九龙嘅朋友入嚟食添!今日我都见识屯门老字号大排档嘅小炒味道老板娘好好人咁推介羊腩煲可惜我唔识羊肉!就咁件已经好多人排队买羊腩煲,好受欢迎!我想食辣点解有水煮系列,又想拣水煮牛又想拣水煮田鸡,系呢个时候老板娘好好人,帮我帮我双拼!😍一次过完成两个愿望!水珠牛系水煮肥牛嚟㗎!咩都唔会好辣而且好香!我特别钟意食水煮田鸡, 田鸡嘅肉质非常之滑,冇谂过水煮方式去煮系咁好食!而家呢个煮饭好似唔系好多间大排档都有!真心正!蜜汁牛柳粒炆薯仔呢个大人小朋友都啱食, 牛肉粒炒得香口,薯仔金黄色香脆可口, 配埋墨汁一齐食甜甜地,好开胃,送饭一流!另外再叫咗个招牌鹅片卤水鹅片就犀利啦,分量十足,唔会好咸,肥瘦刚好大排档啲嘢食好味仲好有人情味唔怪得知痛安都有倾有讲!好开心嘅一间大排档

今日我都见识屯门老字号大排档嘅小炒味道

蜜汁牛柳粒炆薯仔

另外再叫咗个招牌鹅片
卤水鹅片就犀利啦,分量十足,唔会好咸,肥瘦刚好