2023-06-20
最近觉得几好食既鸡饭肥仔海南鸡饭(鲗鱼涌)点左海南鸡饭转白饭要鸡髀55hkd 佢地胖既米粒粒分明(比较肥短,似珍珠米),配左黑豉油同泰式汁,佢既鸡髀都几大只,而且切得唔错,鸡肉都几嫩滑有鲜味,虽然我唔会讲佢系新鲜鸡整,但佢既鸡有油香又滑又有肉汁,应该用左靓既鸡先做到,而且件件都肥大肉厚😀或垫左几件腌青瓜🥒好清新,我自己比较钟意佢泰式酸辣汁,比较开胃,黑豉油偏甜所以多数唔要。另外加左15蚊要左个汤浸娃娃菜,都几大碗够二个人食。以一个70hld 有汤有菜有大大鸡髀又有靓米食既外卖黎讲,,唔排除有更平选择,但唔贵又性价比高既外卖,我觉得可以无限encore😎#eatwithvava #eatwithvava_takeaway#eatwithvava_quarrybay #chickenrice #海南鸡饭
肥仔海南鸡饭(鲗鱼涌)
点左海南鸡饭转白饭要鸡髀55hkd