2023-11-11 482 浏览
媄铁板烧日本料理和酒尖沙咀广东道122-126号中港中心7楼味道评分:☄️(必食之选)>☀️>🌤>⛅️>💨☄️午市精选2人前套餐 $1280/2人1️⃣粟米冻汤配荔枝渍蕃茄先食非常浓郁的粟米汤☺️完完全全食到粟米的鲜甜,后食蕃茄,酸酸甜甜好开胃🙋🏻‍♀️2️⃣龙虾汁蒸蛋利用铁板煮的蒸蛋,即时制作,口感细滑,配上紫苏花&龙虾汁,用最简单的食材,制造高级的享受🙆🏻‍♀️3️⃣带子配牛肝菌酱 明明熟左但都好似刺身咁滑😭本身清甜的带子再配牛肝菌酱(食落有少少似黑松露味),味道升华☺️4️⃣时节烧鱼 - 马由鱼师傅话鱼在一日前已经调左味,鱼好滑,但依道菜系精粹就系鱼的外皮,超级脆!另外配左鱼粥,帮助解油腻~5️⃣南非鲍鱼没有经过腌制,食落是鲍鱼自身的鲜甜味,另配鲍鱼肝酱,个酱我几中意,甜甜地~6️⃣沙巴虎虾 我人生见过大只的虾,没有之一🤣配搭红椒酱,轻微的辣味令虾变得更惹味🥰7️⃣鹅肝鹅肝食落超邪恶,满满的油脂感但真系好味👅配搭苹果酱&面包可以解腻,另附有甜甜冰菠萝&健身的海藻醋😻8️⃣美国牛肉 - 可选薄切or厚切我选了厚切5成熟~食每一旧都非常满足,牛味十足,牛肉中心系软绵绵的🥰9️⃣炒饭、炒野菜、味噌汤如果食
媄铁板烧日本料理和酒

厚切美国牛肉

8️⃣美国牛肉 - 可选薄切or厚切
炒饭、炒野菜、味噌汤

9️⃣炒饭、炒野菜、味噌汤
如果食完个牛肉仲未够饱,依3样野绝对帮到手😆铁板炒饭jeng!!!
甜品&雪糕

🔟甜品&雪糕
香脆的焦糖面包食落似蝴蝶酥,单食都好味😻但如果加埋好match的芝士雪糕,味道更上一层楼~

❤️‍🔥望住厨师师傅即场整野食既过程好治愈~
❤️‍🔥唔会有油烟味🤎师傅亦都非常友善&健谈,仔细介绍每一道菜式~
❤️‍🔥另收加一服务费

❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥既然你睇到尼度,不妨比个like & comment & follow @gulugirl102 ~话比我知你有睇,比啲动力我丫

❤️‍🔥最后既最后,口味尼家野因人而异啦~

#eat #food #foodie #hkeat #hkfood #hkfoodie #香港美食 #香港餐厅 #香港好去处 #香港美食地图 #尖沙咀 #尖沙咀美食#tst #tstfood #尖沙咀铁板烧 #铁板烧 #庆生 #生日餐厅 #纪念日庆祝 #性价比
粟米冻汤配荔枝渍蕃茄
龙虾汁蒸蛋