2024-07-17
朋友3个人一起聚餐,好友介绍食斗滚,任饮任食有海鲜而且价钱亲民,性价比的确好高,所以即使星期四晚,6点半到达都已经坐满,想食记得要预先book位!我地book左6点半,佢依节时间好似系4点半至8点半。一坐底店员就会介绍佢地个餐,有鸡煲+蒸海鲜+火锅,然后会问想要鸡煲的辣度及火锅汤底!鸡煲好快就上枱,店员话系生既,所以要每2分钟开盖炒1次,一共要炒4次,会有timer放系到提你。鸡煲味道唔错,个味都唔算咸,好香几好味,我地出去火锅自助bar拎左牛柏叶同猪皮,在最初果几分钟加落去一齐炒,个味都好夹!食完鸡煲就上蒸海鲜,我地叫左唔要乌冬,店舖好有诚意地加左粉丝落去,好入味!蒸海鲜打卡一流,有虾、蛏子、鲍鱼、扁贝、蚬、龙趸!味道唔算全部都劲鲜甜,但鲍鱼同龙趸都好味,系虾口感一般。我地另外加左马刀贝刺身($168)!个人认为生食味道未算好鲜甜,但放落火锅快灼再食会较甜同好味。食完蒸海鲜就上火锅,叫左乌鸡炖汤汤底,味道算浓,可以打边炉前饮番碗。店员提醒即场like店铺IG/FB可以无限任食牛颈脊/ 黑豚肉。牛颈脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一样好淋,其他火锅配料可以出自助bar取,可惜当日
食完蒸海鲜就上火锅,叫左乌鸡炖汤汤底,味道算浓,可以打边炉前饮番碗。店员提醒即场like店铺IG/FB可以无限任食牛颈脊/ 黑豚肉。牛颈脊唔算好重牛味,但切得厚身有咬口但口感一样好淋,其他火锅配料可以出自助bar取,可惜当日7点半已经冇哂虾同鱼,但其他配料都仲有好多选择。
最后店员会送埋糖水,系椰汁雪燕,好香椰汁味,但个人认为有点甜,不过食完火锅浓味,再食都还好。
好饱,性价比高,$268/位!店员好有礼貌仲好帮手,会成日主动协助,例如炒鸡煲同帮手隔走火锅汤底的材料。
环境好热闹,枱好阔落,但每张枱次间都算迫,成班朋友聚会食野开心,但倾计就可能较嘈有点困难。