2024-10-27 339 浏览
今次我哋去咗中环一间西餐厅食饭今次叫左lunch set!真系好开心,食完之后心情都好好!前菜方面,我哋叫咗两样嘢。第一样系 Roast Beetroot & Goats Cheese Bruschetta,啖啖都系新鲜感,红黄甜菜嘅味道配埋山羊芝士,真系好有层次,仲有酸酸啲嘅腌过茴香,味道更加突出。Sourdough吐司亦都好香脆,配搭得好好。第二样系 Sesame Crusted Tuna Salad,呢个沙律就非常清新,吞拿鱼外面有芝麻,口感好特别。配搭啲青豆、黄瓜同埋番茄,仲有只溏心蛋齐食主菜方面,我哋叫咗 Seafood Marinara,海鲜意粉一上枱就令人食指大动!意粉煮得刚好,配埋新鲜嘅比目鱼、虾同埋鱿鱼,番茄酱嘅味道浓郁,仲有埋一啲脆脆嘅虾,真系好满足。另一个主菜系 80z Australian Rib Eye,牛扒煮得啱啱好,外面有少少焦香,入面就好juicy。搭配焗南瓜同埋葡萄番茄,仲有松露同埋蘑菇牛油,味道真系一流!绿胡椒酱亦都好醒胃,整体平衡得非常好!今日嘅甜品系云呢拿雪糕配心太软朱古力蛋糕!美味嘅雪糕配埋朱古力蛋糕真系一流,仲有少少流心朱古力喺入边留出嚟㖭!
今次我哋去咗中环一间西餐厅食饭今次叫左lunch set!
真系好开心,食完之后心情都好好!

今日嘅甜品系云呢拿雪糕配心太软朱古力蛋糕!美味嘅雪糕配埋朱古力蛋糕真系一流,仲有少少流心朱古力喺入边留出嚟㖭!超级正宗嘅英式甜品

总括而言,无论系前菜定主菜,每一样嘢都令我哋好满意。服务亦都好周到,环境又靓,绝对值得再嚟!